Tenis

Nizozemci i Finci izjednačeni nakon pojedinačnih mečeva, odlučivat će parovi na Gripama

HINA, Krešimir Milić • utorak, 12.09.2023.
Nizozemci i Finci izjednačeni nakon pojedinačnih mečeva, odlučivat će parovi na Gripama
Foto: FaH

U prvom meču 22-godišnji Finac Otto Virtanen iznenadio 68. tenisača svijeta, a u drugom je Ruusuvuori izgubio od Griekspoora. Nizozemci su protiv Finaca slavili u svih šest dosadašnjih susreta u Davis Cupu, ali ovo im je prvi dvoboj u novom formatu natjecanja…

Dvoboj parova odlučivat će o pobjedi u srazu teniskih reprezentacija Nizozemske i Finske, nakon što je u drugom pojedinačnom meču najbolji nizozemski igrač Tallon Griekspoor, 24. na ATP ljestvici, svladao finskog 'broja 1 Emila Ruusuvuorija, 57. na svijetu, sa 7:6 , 6:3 za jedan sat i 44 minute igre pred malobrojnim gledateljima u splitskoj dvorani Gripe.

Igraj na teniske mečeve Davis Cupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom pojedinačnom meču 22-godišnji Finac Otto Virtanen, 125. na svijetu, napravio je prvo iznenađenje svladavši 68. igrača svijeta Nizozemca Botica van de Zandschulpa sa 7:6, 6:4 za 96 minuta.

Griekspoor je do pobjede mogao brže i jednostavnije da je u prvom setu uspio zadržati prednost breaka do kojeg je stigao u devetom gemu. No, kad je Nizozemac servirao za set, Ruusuvuori je uspio izjednačiti na 5:5 i odvesti set do tie-breaka. Griekspoor je bolju igru na kraju, ipak, okrunio osvajanjem prvog seta. Nizozemac je u drugoj dionici poveo 4:1 i nije dopustio suparniku povratak u meč.

Nizozemcima će ukupnu pobjedu pokušati donijeti vrlo snažan par koji čine Wesley Koolhof i Matwe Middelkoop. Emil Ruusuvuori je bio predodređen za igrati parove uz Harrija Heliovaare, ali zamijenio ga je Niklas Salminen.

Nizozemci su protiv Finaca slavili u svih šest dosadašnjih susreta u Davis Cupu, ali ovo im je prvi dvoboj u novom formatu natjecanja koji je na snazi od 2019. godine.

Davis Cup
Nizozemska – Finska 1:1
Botic van de Zandschulp - Otto Virtanen 6:7, 4:6
Tallon Griekspoor - Emil Ruusuvuori 7:6, 6:3

Foto: EPA/-

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!