Tenis

Pavić najavio Davis Cup u Splitu: 'Trebamo izaći na teren i odraditi najbolje što znamo'

Sportnet, Krešimir Milić • utorak, 12.09.2023.
Pavić najavio Davis Cup u Splitu: 'Trebamo izaći na teren i odraditi najbolje što znamo'

Na Gripama će nastupiti četvorica od petorice vodećih igrača svijeta u konkurenciji parova. Mate Pavić će igrati u parovima s Ivanom Dodigom...

U srijedu u 15 sati okršajem protiv SAD-a hrvatska reprezentacija krenut će u borbu za još jedan plasman na završni turnir Davis Cupa. U splitskoj dvorani Gripe, na istom mjestu gdje je 2005. u četvrtfinalu svladala Rumunjsku, a u polufinalu Rusiju, pokušat će ostvariti još jedan vrhunski rezultat i osigurati odlazak u Málagu u studenom. Da to ostvari morat će u Splitu zauzeti neku od dvije vodeće pozicije, u društvu SAD-a, Nizozemske i Finske.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rok za prijavu igrača istječe sat vremena prije početka, pa će do tada izbornik Vedran Martić – uz sigurnog Bornu Goju – morati odrediti tko će biti na drugoj ploči, Dino Prižmić ili Duje Ajduković. U paru nema dvojbe, na našoj strani mreže stajat će Ivan Dodig i Mate Pavić. Također, vrlo vjerojatno suparnici će im biti Austin Krajicek i Rajeev Ram, što zaokružuje sliku vrhunskih igrača parova u Splitu. Na Gripama će, naime, nastupiti četvorica od petorice vodećih igrača svijeta u konkurenciji parova: Krajicek (1.), Dodig (2.), Nizozemac Wesley Koolhof (4.) i Ram (5.).

"Istina je, poprilično je jaka grupa što se tiče parova, možda i najjača od sve četiri koje se igraju ovog tjedna. Jedan meč bit će teži od drugoga. Nadam se da će prednost domaćeg terena i publika biti naš adut, te da će nam to pomoći u tri susreta", rekao je Pavić.

Sudar u srijedu bit će posebno atraktivan, jer sva četvorica se mogu pohvaliti osvajanjem naslova na Grand Slam turnirima. Posebno se ističe Ram, koji je prije nekoliko dana treći put zaredom (!) osvojio US Open. U kombinaciji s Krajicekom, ovogodišnjim osvajačem Roland Garrosa (s Ivanom Dodigom) bit će izuzetno zahtjevan suparnik.

"Čekaju nas prvi i peti igrač svijeta. Ram dolazi kao pobjednik US Opena, pun samopouzdanja, a Ivanov partner s turnira Austin je vodeći na svijetu. Nadam se da će nam Ivan dati neku 'insajdersku' informaciju (o Krajicekovim manama, op.) i pokoji savjet, što nam može pomoći. Očekuje nas težak meč, ali svaki će biti bitan jer se svaka pobjeda računa za prolaz."

Dodig i Pavić rijetko igraju zajedno, no dobro se poznaju – još su na Zagreb Indoorsu bili par.

"Mislim da smo prvi put igrali zajedno 2011. Poznajemo se, mnogo puta smo igrali zajedno i jedan protiv drugoga. Nema potrebe za uigravanjem, što je dobro, trebamo izaći na teren i odraditi najbolje što znamo", rekao je Pavić.

Iz skupine u Splitu plasman na završni turnir u Málagu, koji je na rasporedu u studenom, izborit će dvije najbolje reprezentacije. Osim Hrvatske i SAD-a, sudionici natjecanja na Gripama su Nizozemska i Finska.

Foto: Mario Ćužić/HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!