Nogomet

Dalić: 'Razgovarat ću s Livajom, treba nam kao najbolji igrač HNL-a i to nikad nije bilo upitno'

Krešimir Milić • utorak, 12.09.2023.
Dalić: 'Razgovarat ću s Livajom, treba nam kao najbolji igrač HNL-a i to nikad nije bilo upitno'
Foto: Pixsell

Hrvatski izbornik otkrio je da će razgovarati s Markom Livajom. Najavio je i kvalifikacijske utakmice s Turskom te Walesom…

Hrvatska je uspješno zaključila posljednje okupljanje pobjedama u kvalifikacijskim susretima za Euro u Njemačkoj protiv Latvije i Armenije. Izbornik Zlatko Dalić u razgovoru za RTL Sport osvrnuo se na uspješan rujan i preuzimanje vodećeg mjesta u skupini.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Pa da, tih šest bodova, nismo primili gol u tim utakmicama, protivnici lagani na papiru, ali uvijek su to teške utakmice. Bili smo pravi, bili smo dobri. Vrlo, vrlo ozbiljni i zaista nije bilo nijednog trenutka da nešto propustimo. Sretan sam zbog toga. Bili smo dobri, kvalitetni. Lijepe utakmice, šest bodova i došli smo tamo gdje nam je mjesto - na vrh."

Zbog ozljeda nisu igrali Kovačić i Majer, a u zapaženijoj ulozi bio je Ivanušec dok je odličnu formu potvrdio Petković.

" Imali smo Kovačića koji je bio ozlijeđen pa ga nismo htjeli forsirati, to nije ništa opasno, ali smo ga sačuvali. Isto tako i Majera. Luka je dobio svoju šansu i igrao je jako dobro. Bruno igra dobro u klubu i stalno se postavlja to pitanje, možda to previše komentiramo, ali on svojim radom, svojim odnosom, svojim utakmicama zaslužuje moju pažnju, zabija golove, asistira i jako je dobar. Ja sam s njim bio jako zadovoljan", rekao je Dalić za RTL.

Na posljednje okupljanje pozvao je Matiju Frigana koji nije dobio priliku u utakmicama. Pitalo ga se koliko je zadovoljan s onim što je pokazao na treninzima.

"Pa to smo htjeli, napraviti priču, dati šansu mladim napadačima, da ih vidimo uz nas tijekom sedam dana na treninzima i da oni onda imaju nešto svoje za pokazati. Mi moramo još naći centarfora, napadača, imamo nekoliko mladih i mi ih želimo pogledati, želimo ih vidjeti i to je naš cilj. A ovo dalje ćemo sve rješavati idućih dana", rekao je pa se osvrnuo na Marka Livaju kojeg nije zvao na posljednje okupljanje.

"Ja ću svakako razgovarati s Markom oko te situacije i mi ćemo to sigurno riješiti. On nam treba kao napadač, on nam treba kao najbolji igrač Hrvatske nogometne lige i to nikad nije bilo upitno. Ja sam rekao da njemu vrata nisu zatvorena, on je tu, obavit ćemo razgovor i sve dogovoriti."

Hrvatsku čekaju utakmice s Turskom i Walesom. Turci dolaze u Opus Arenu gdje će hrvatska reprezentacija prvi put igrati.

"Veselim se toj utakmici, novi stadion, prelijepo. Mislim da ćemo konačno igrati na onom pravom, velikom stadionu koji će biti ono što treba. Možda će biti malo gledatelja, kapacitet je mali, ali očekujem jedan dobar ambijent, očekujem veliku podršku u Slavoniji i da s ta tri boda protiv Turske osiguramo plasman u Njemačku."

Ukoliko još pobjede u te dvije utakmice doći će do 16 bodova koliko je uoči kvalifikacija Dalić zaračunao da će trebati za plasman na Europsko prvenstvo.

"Nadam se da ćemo to riješiti prije zadnjih utakmica, što je do sada bio slučaj. I da ćemo tražiti što više bodova jer ti bodovi su jako bitni zbog ždrijeba za Euro, da budemo u prvoj jakosnoj skupini, to nam je cilj, ali i dalje je glavni i osnovni cilj plasman na Euro", zaključio je Dalić u razgovoru za RTL.

FOTO: Hrach Khachatryan/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!