Vodeni sportovi

Poznat raspored Lige prvaka: Jug kreće u gostima, Jadran kod kuće

Mihaela Bradovski • utorak, 12.09.2023.
Poznat raspored Lige prvaka: Jug kreće u gostima, Jadran kod kuće
Foto: Baldo Marunčić/HINA

Nakon što su postali poznati sastavi skupina Lige prvaka, LEN je objavio i raspored utakmica. Tako su i hrvatski predstavnici Jug i Jadran saznali termine kada igraju, Jug kreće u gostima, a Jadran u svom bazenu u Splitu...

Hrvatsku će i ove sezone dva kluba predstavljati u vaterpolskoj Ligi prvaka i to kao i prošle sezone trenutno daleko najkvalitetniji hrvatski klubovi - Jug i Jadran.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jug je smješten u vrlo teškoj skupini s Pro Reccom, Olympiakosom i Dinamom iz Tbilisija dok je Jadran u skupini s Ferencvarosem, Jadranom iz Herceg Novog i Crvenom zvezdom.

Poznat je puni kalendar natjecanja, a s obzirom da je Jug u skupini B, a Jadran u skupini C, neće nastupati isti dan.

Grupnu fazu otvorit će Jug 26. rujna na teškom gostovanju u Pireju kod Olympiakosa, a Jadran dan kasnije u Splitu igra protiv Crvene zvezde.

Jugu slijede susreti u Dubrovniku protiv Pro Recca (6. listopada), u Tbilisiju kod Dinama (17. listopada), novi domaći dvoboj protiv Olympiakosa (1. studenog), gostovanje kod Pro Recca (22. listopada) i za kraj domaći dvoboj protiv Dinama iz Tbilisija (6. prosinca).

Jadran pak nakon domaćeg susreta s Crvenom zvezdom, ide u goste imenjaku u Herceg Novi (7. listopada), zatim putuje u Budimpeštu kod Ferencvarosa (18. listopada), istog protivnika dočekuje kod kuće (31. listopada), pa dočekuje Jadran iz Herceg Novog (21. studenog) i za kraj gostuje kod Crvene zvezde (5. prosinca).

Parovi prvog kola:

26. rujna:
Novi Beograd - Steaua
Sabadell - Brescia
Pro Recco - Dinamo Tbilisi
Olympiakos - Jug

27. rujna:
Ferencvaros - Jadran Herceg Novi
Jadran Split - Crvena zvezda
Barceloneta - Spandau 04
Marseille - Vouliagmeni

FOTO: HINA/ Baldo MARUNČIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!