Sportnet

Hrvatski sportaši osvojili pet medalja na Mediteranskim igrama na pijesku

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 13.09.2023.
Hrvatski sportaši osvojili pet medalja na Mediteranskim igrama na pijesku
Foto: FaH

Dobre vijesti stižu iz Herakliona gdje se održavaju Mediteranske igre na pijesku. Hrvatski sportaši do sada su osvojili pet medalja, a večeras će sigurno još jednu...

Čak pet medalja osvojili su hrvatski sportaši i sportašice u jednom danu na III. Mediteranskim igrama na pijesku koje se održavaju u grčkom Heraklionu.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prve hrvatske medalje na ovom natjecanju stigle su iz obalnog veslanja - srebro i dvije bronce. Ženska posada u dvojcu na pariće Paola Girotto/Martina Kaić osvojila je srebrno odličje, a muška posada Nickol Udovičić/Nino Varat, u istovrsnom je "dublu" doveslala do bronce.

Mješovita štafeta - u ženskom i muškom samcu te u dvama dvojcima na pariće (Nino Varat, Nickol Udovičić, Sara Žuvanić, Martina Kaić, Paola Girotto i Lovre Puh) - također je stigla do brončane kolajne.

Uslijedila su odličja iz košarke 3x3. Hrvatski reprezentativci (Luka Jurički, Borna Antolić, Jakov Jacović i Roko Sedlar) u polufinalu su svladali Alžirce sa 13:10, a u finalnom dvoboju, koji se pretvorilo u triler, Grčka je uspjela "iščupati" pobjedu 12:11.

Hrvatske košarkašice (Ivana Ujević, Nikolina Dujić, Marija Soldo i Nina Prnjak) osvojile su brončano odličje. Nakon polufinalnog poraza 10:12 od Slovenki, Hrvatice su u ogledu za treće mjesto svladale Tunižanke s 14:12.

Nakon pobjeda nad Grčkom (2-1) i Ciprom (2-0), hrvatski rukometaši na pijesku izborili su finale s Talijanima koje se igra u srijedu navečer, dok će rukometašice razigravati za redoslijed od petog do osmog mjesta s Tunižankama i Ciprankama.

FOTO: HINA/ HOO/ds

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!