Nogomet

Andorski nogometaš okončao reprezentativnu karijeru nakon 26 godina

Petar Jenjić • srijeda, 13.09.2023.
Andorski nogometaš okončao reprezentativnu karijeru nakon 26 godina
Foto: EPA

43-godišnji Ildefons Lima sinoć je odigrao svoju posljednju utakmicu za reprezentaciju Andore. Umjesto njega je u 23. minuti ušao igrač koji je rođen dvije godine poslije njegovog debija...

Reprezentacija Andore sinoć je poražena na gostovanju kod Švicarske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo rezultatom 3:0, ali najvažnija priča susreta odigrala se u 23. minuti.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naime, tada je igru napustio reprezentativac Andore Ildefons Lima koji je bio starter, a izlaskom je dobio ovacije navijača na tribinama. Debitirao je za Andoru još 1997. godine kao 17-godišnjak, a reprezentativna karijera tako je trajala punih 26 godina.

Postao je tek treći europski nogometaš koji je igrao u četiri različita desetljeća, a prije više od deset godina postao je kapetan reprezentacije te kroz karijeru izgubio više od 100 utakmica. Sinoć ga je zamijenio igrač koji je rođen dvije godine nakon njegovog debija.

Još 2021. godine ušao je u Guinnesovu knjigu rekorda kao igrač s najduljom reprezentativnom karijerom, a upisao je 137 nastupa te postigao 11 golova. Time je ujedno i rekorder svoje reprezentacije u oba segmenta.

Ovog ljeta postao je najstariji nogometaš u kvalifikacijama za Europska prvenstva, a u klupskoj karijeri, između ostalog, igrao je za Espanyol, Las Palmas i Rayo Vallecano.

FOTO: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!