Tenis

Velika pobjeda: Borna Gojo svladao 11. igrača svijeta i vratio Hrvatsku u život!

Mihaela Bradovski • srijeda, 13.09.2023.
Velika pobjeda: Borna Gojo svladao 11. igrača svijeta i vratio Hrvatsku u život!
Foto: FaH

Borna Gojo svladao je Francesa Tiafoea i izjednačio je u dvoboju između Hrvatske i SAD-a na 1:1. Najveća pobjeda u karijeri za Goju, igrao je pod pritiskom da mora do pobjede, na drugoj strani je bio 11. igrač svijeta, ali sjajnim nastupom hrvatski tenisač slavio je u dva seta!

Pritisak je kipio sa svih strana, ali Borna Gojo je sve izdržao, uspješno se nosio i na kraju uzeo vrlo vrijednu pobjedu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi put u statusu prvog reketa reprezentacije, pred svojim navijačima u svom gradu i to u situaciji da jednostavno mora pobijediti ako Hrvatska želi uzeti prve bodove.

Uspio je iako je imao vrlo teškog protivnika, najboljeg igrača po renkingu koji je doputovao u Split - Francesa Tiafoea.

Borna je odlično servirao i to je radilo razliku. Imao je visokih 77 posto ubačaja prvog servisa, a nakon ubačenog prvog servisa osvojio je čak 91 posto poena. U cijelom meču Tiafoe je imao tek jednu break loptu, ali nije je iskoristio.

Gojo je već u prvom setu pritiskao na servis Tiafoea, ali Amerikanac se izvukao kod 1:0 i 3:2 kada Gojo nije koristio break prilika. Ipak onu kod 5:4 je iskoristio, bila je to ujedno i set lopta za 6:4 i prednost u setovima.

U drugom setu i Tiafoe je sjajno servirao te nije bilo jednostavno doći do poena, Gojo je nastavio u odličnom ritmu kao u prvom setu te je odluka pala u tie-breaku.

U 13. igri hrvatski tenisač je odradio odličan posao i poveo sa 6:3, na servisu je imao meč loptu, ali napravio je dvostruku servis pogrešku. Međutim vrlo brzo je završio posao, uzeo je naredna dva poena i otišao do pobjede sa 6:4, 7:6.

Hrvatska je tako izjednačila na 1-1 i odlučit će parovi.

Davis Cup, prvo kolo

Hrvatska - SAD 1:1

Dino Prižmić - Mackenzie McDonald 4:6, 2:6
Borna Gojo - Frances Tiafoe 6:4, 7:6(6)

FOTO: Mario Strmotić/HINA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!