Tenis

Hrvatska u drugom kolu mora po pobjedu: 'Veliki je ulog, Finci imaju solidnu reprezentaciju'

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 14.09.2023.
Hrvatska u drugom kolu mora po pobjedu: 'Veliki je ulog, Finci imaju solidnu reprezentaciju'
Foto: FaH

Hrvatski tenisači poraženi su na startu turnira skupine D Davis Cupa u Splitu, jer ih je s 2:1 svladala reprezentacija SAD-a, no i dalje su u utrci za neko od prva dva mjesta koja vode na završnicu u Malagu...

U petak Hrvatsku (početak u 15 sati) očekuje Finska, a u nedjelju u isto vrijeme Nizozemska. Kako su Finci na startu izgubili od Nizozemaca (1:2) jasno je da će i za jednu i za drugu reprezentaciju okršaj u petak biti dvoboj velikog značenja.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Veliki je ulog svakako. Mi smo u prvom susretu izgubili od SAD-a, a sad nas čeka Finska. To je solidna reprezentacija, za koju na prvoj poziciji igra Emil Ruusuvuori, koji već godinama na turnirima i igra dobar tenis. Na drugoj poziciji imaju Ottu Virtanena, koji je odigrao odličan meč u utorak i donio bod Finskoj. Gledao sam ga na US Openu, a dečko inače stvarno igra dobro u dvorani, tako da će Dino Prižmić imati težak zadatak. Ali izvediv! Vidjet ćemo što će na kraju donijeti okršaj parova, jer su Finci protiv Nizozemske promijenili svoj uobičajeni sastav, pa ćemo tek vidjeti koga će postaviti protiv nas", najavio je susret izbornik hrvatske reprezentacije Vedran Martić.

Emil Ruusuvuori malo široj teniskoj publici možda nije toliko poznato ime, no nekoliko izvrsnih rezultatima na velikim turnirima dovoljno govore o njegovoj kvaliteti.

"On je na turniru iz serije Masters 1000 u Cincinantiju pobijedio Andreja Rubljova, danas petog igrača svijeta, a ove sezone je svladao i Talijana Sinnera, tako da može odigrati jako dobro. No nije konstantan, jer da je takav, bio bi još bolji. Ima lijepe udarce, igra agresivan tenis i bit će lijep meč između njega i Borne Goje. Nadamo se našoj pobjedi."

Vidjeli smo koliko odlična atmosfera znači u susretima Davis Cupa. Koliko bi vam značilo da Gripe budu pune u petak?

"Dolazi vikend i nadam se da će ljudima biti lakše da dođu na tenis", rekao je Martić, uz poziv našim navijačima da budu dodatna pomoć hrvatskim igračima u borbi za odlazak na završni turnir.

Bit će ovo drugi susret ovih dviju reprezentacija u Davis Cupu, a prvi je, 1998. u Helsinkiju, pripao Fincima. Njima je ovo prvi nastup na ovoj razini natjecanja, odnosno na nekom od turnira prvog kruga završnice, a plasman u Split zaslužili su pobjedom u veljači u tzv. Qualifier fazi protiv Argentine 3:1.

FOTO: Mario Strmotić/HINA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!