Tenis

Tiafoe: 'Zasad mi nije bilo baš lako, nemam sreće u Hrvatskoj'

HINA, Krešimir Milić • četvrtak, 14.09.2023.
Tiafoe: 'Zasad mi nije bilo baš lako, nemam sreće u Hrvatskoj'
Foto: FaH

SAD je poražen od Nizozemske na Gripama u drugom kolu Davis Cupa. Tiafoe je zaključio meč kaznenim poenom koji je donio Griekspooru pobjedu...

Frances Tiafoe do četvrtka nije mogao pamtiti Hrvatsku po osobnim uspjesima, a nakon završnice dvoboja u kojem je poražen od Tallona Griekspoora, njegovi osjećaji prema nastupima u Hrvatskoj imat će još jednu negativnu konotaciju.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Meč je završio tako što je na meč-loptu suparnika Amerikanac 'poludio' zbog jedne odluke suca s kojom se nije složio i slomio je reket. Za to je zaradio opomenu, a kako je već jednu imao iz ranije faze meča, zaradio je kazneni poen koji je Nizozemcu donio pobjedu.

"Kraj meča je stvarno bio nesretan. Mnogo toga se dogodilo, nakon te odluke kod 5:2. Bio sam vrlo emotivan, uvijek želim pobijediti kad igram za svoju državu. Slomio sam reket, a zaboravio sam da sam već imao opomenu i to je bio kraj meča", izjavio je Tiafoe koji je poražen i u svom četvrtom nastupu u Hrvatskoj.

Do danas su ga pobjeđivali samo Hrvati (Marin Čilić i Borna Ćorić 2018. u Zadru te Borna Gojo u srijedu u Splitu), a sad im se pridružio i Tallon Griekspoor.

"Tallon je doista igrao jako dobro. Počeo je odlično, taj jedan 'break' je bio dovoljan za prvi set. Napravio sam dobar posao u drugom setu, borio sam se i osvojio ga. Šteta za treći set. Zasad mi nije bilo baš lako, nemam sreće u Hrvatskoj, ali nadam se da će barem dečki pobijediti u paru",zaključio je Amerikanac.

Foto: HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!