Ostali sportovi

Australci odali počast Cathy Freeman na mjestu gdje je osvojila olimpijsko zlato na 400 metara

HINA, Krešimir Milić • petak, 15.09.2023.
Australci odali počast Cathy Freeman na mjestu gdje je osvojila olimpijsko zlato na 400 metara

Nazvali su tribinu Olimpijskog stadiona u Sydneyu po njoj. Freeman je prije osvajanja olimpijskog naslova u Sydneyu zapalila i olimpijski plamen tijekom svečanosti otvaranja Igara…

Istočna tribina Olimpijskog stadiona u Sydneyu bit će nazvana po Cathy Freeman kako bi se i tako odala počast ovoj aboridžinskoj atletičarki koja je upravo na tom mjestu osvojila zlato na 400 metara na OI 2000. godine, odlučila je vlada australske države Novi Južni Wales.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Freeman je prije osvajanja olimpijskog naslova u Sydneyu zapalila i olimpijski plamen tijekom svečanosti otvaranja Igara.

"Ovaj stadion u Olimpijskom parku u Sydneyu ima istinski posebno mjesto u mom srcu i to se nikada neće promijeniti. Nadam se kako će moja priča inspirirati generacije djevojčica i dječaka kako bi nastavili slijediti svoje snove kako u sportu tako i u životu", kazala je danas 50-godišnja Freeman.

Osim zlata u Sydneyu, Freeman je četiri godine ranije u Atlanti osvojila olimpijsko srebro, a ima i dva naslova svjetske prvakinje na 400 metara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!