Tenis

Hrvatska bez završnice Davis Cupa u Malagi, Finci osigurali pobjedu i prije parova

Branimir Korać • petak, 15.09.2023.
Hrvatska bez završnice Davis Cupa u Malagi, Finci osigurali pobjedu i prije parova
Foto: Mario Strmotić/HINA

Hrvatska teniska reprezentacija upisala je i drugi poraz na turniru u Davis Cupa u Splitu. Nakon startnog poraza od SAD-a, upisan je poraz i protiv Finske. Borna Gojo ovaj put nije održao Hrvatsku na životu, Emil Ruusuvuori je na kraju ipak zasluženo slavio u dva seta...

Hrvatska neće igrati na završnici Davis Cupa u Malagi. Upisala je poraz i u drugom susretu u Splitu, ovaj put bolji su bili Finci koji su uzeli dvije pobjede u singlu tako da za Hrvatsku nema nikakvog značaja posljednji meč parova.

Igraj na mečeve Davis Cupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je Dino Prižmić poražen od Otta Virtanena, poraz je upisao i Borna Gojo protiv Emila Ruusuvuorija koji je slavio u dva seta.

Prvi finski reket bio je bolji, odigrao je odličan meč i u konačnici zaslužio pobjedu.

Gojo je imao priliku u prvom setu gdje je kod 2:2 došao do dvije break lopte, nije ih iskoristio i set je otišao u tie-break. U 13. igri Ruusuvuori je poveo s 5:0, Gojo je nakon toga povezao tri poena, ali više od toga nije napravio i Finac uzima prvi set.

U drugom setu samo jedan gem donio je krizu na servisu, na žalost kod Borne Goje koji kod 4:4 dopušta Ruusuvuoriju četiri break lopte, Finac to koristi i vrlo brzo odnosi pobjedu.

Hrvatska tako neće igrati na završnici, a Finska će sutra odlučiti sa SAD-om tko će se pridružiti Nizozemskoj na završnici iz splitske skupine.

Davis Cup, drugo kolo

Hrvatska - Finska 0:2

Dino Prižmić - Otto Virtanen 4:6, 6:3, 3:6
Borna Gojo - Emil Ruusuvuori 6:7(3), 4:6

FOTO: Mario Strmotić/HINA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!