Košarka

Jusup uoči ABA Superkupa: 'Ovaj turnir dat će nam realno stanje o tome gdje se nalazimo'

HINA, Krešimir Milić • subota, 16.09.2023.
Jusup uoči ABA Superkupa: 'Ovaj turnir dat će nam realno stanje o tome gdje se nalazimo'
Foto: FaH

Zadar u ponedjeljak igra protiv Budućnosti VOLI u ABA Superkupu. Na turniru se natječe osam ponajboljih momčadi prošlogodišnjeg natjecanja…

Košarkaši Zadra od ponedjeljka do srijede nastupit će na ABA Superkupu u Podgorici, gdje će zajedno s još sedam ponajboljih momčadi prošlogodišnjeg natjecanja biti u prilici boriti se za prvi trofej sezone.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Protivnik u četvrtfinalu je domaća Budućnost VOLI, a ovisno o rezultatu te utakmice u utorak će Zadrani igrati u polufinalu ili razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta. Finali i ostale utakmice igraju se u srijedu

Nastup na Superkupu danas su na konferenciji za medije u Jazinama najavili trener Zadra Danijel Jusup i košarkaš Arijan Lakić.

"Odradili smo dobre pripreme, odigrali pet prijateljskih utakmica koje su nam dobro došle bez obzira što nas je većina ostala na okupu od lani. Ipak je to nova momčad, nakon treninga trebalo nam je nekoliko utakmica da se uklopimo. Mentalno smo i fizički spremni na težak raspored, nije nam ni prošle godine bilo lagano pa smo dobro igrali. Gledali smo utakmice Budućnosti na turniru u Sarajevu, mislim da je to ipak puno drugačije nego uživo. Dobro ćemo se spremiti i dati 100 posto od sebe", rekao je košarkaš Arijan Lakić.

Trener Jusup zadovoljan je odrađenim pripremama, koje su počele dosta rano, što se i lani pokazalo kao dobar odabir. Jači treninzi važni su za prevenciju ozljeda kroz sezonu, a svaka ozljeda nositelja igre bila bi veliki problem za momčad.

"Ove godine skratili smo rotaciju tako da naši mladi igrači dobivaju više minuta. Jako je bitno kako će oni reagirati. Ako ne budemo imali devet ili deset igrača koji mogu držati intenzitet, nećemo moći izdržati i usporit ćemo. Božić nam je došao nešto kasnije, kao i prošle godine, Drežnjak i Mazalin su zbog reprezentacije također kasnili, ali i drugi se susreću s takvim problemima. Zadovoljan sam onim što smo pokazali u pripremnim utakmicama, ovaj turnir dat će nam realno stanje o tome gdje se nalazimo", istaknuo je Jusup.

Iako je većina igrača ostala na okupu, struktura momčadi se promijenila jer je umjesto Davisa i Šantelja, koji su imali visoku razinu šuta s vanjskih pozicija, došao Mazalin čija je najveća kvaliteta unutrašnja igra. Zbog toga je trebalo pripremiti i neka nova taktička rješenja.

"Davis i Šantelj su trkački biti odlični, moramo opet biti na toj razini. S obzirom da je tu Mazalin, lopta će se malo više spuštati unutra, a igrači koji su ranije bili na tim pozicijama sad će biti više vani", nastavio je trener Zadra.

Pripremno razdoblje prošlo je bez težih ozljeda, s manjim mikrotraumama i zatezanjem prepona kod Žganeca, ali svi su se oporavili i spremni dočekuju prvu utakmicu ABA Superkupa, koja je na rasporedu u ponedjeljak u 18 sati.

Foto: HINA/ Zvonko KUCELIN

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!