Košarka

Španjolski košarkaški klasik već u polufinalu Superkupa

Krešimir Milić • subota, 16.09.2023.
Španjolski košarkaški klasik već u polufinalu Superkupa
Foto: EPA

Ždrijeb je odlučio da u polufinalu Superkupa već se susretnu Barcelona i Real Madrid. Osim standardnog rivalstva danas će oči biti uprte i u Willyja Hernangomeza, nekadašnjeg igrača Reala, koji je ovog ljeta pojačao Barcelonu…

Već na otvaranju košarkaške sezone u Španjolskoj gledat ćemo košarkaški klasik između Barcelone i Real Madrida. Prošle sezone vodili su dvije velike borbe, one u polufinalu Eurolige koju je na kraju osvojio Real Madrid, te one u finalu španjolskog prvenstva koje je osvojila Barcelona.

Igraj na Barcelona - Real Madrid na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nekoliko je promjena u obje momčadi od prošle sezone, a najzvučniji potpisi su onaj Facunda Campazza za Real Madrid te Willyja Hernangomeza za Barcelonu.

Potonji je još zvučniji s obzirom daje Willy nekadašnji igrač Reala, a i više puta se izjašnjavao kao njihov navijač. Bit će mu ovo prvi ogled protiv bivšeg kluba u karijeri, a kako je u najavi utakmice rekao neće mu biti problem gledati na bivši klub kao rivale.

Ždrijeb je htio da već na startu u polufinalu dva najjača španjolska kluba otvore sezonu u jednom od najzanimljivijih košarkaških klasika u Europi. Prošle sezone podijelili su se s trofejima, a vjerujemo da ćemo istu borbu gledati i u ovoj sezoni.

Što nas čeka u sljedećoj sezoni vidjet ćemo danas u polufinalnom okršaju Superkupa, a pobjednika čeka finalni susret protiv boljeg iz ogleda Murcije i Unicaje.

Što su rekli?

Willy Hernangomez, igrač Barcelone "Vidim Real Madrid kao rivala. Moj mentalitet je uvijek bio izaći i pobijediti svaku utakmicu . Dat ću sve od sebe za ovaj klub u svakom trenutku. Jako sam sretan prijemom ljudi iz Barcelone. Primjećujem entuzijazam na ulici, to me ispunjava energijom i motivacijom da imam sjajnu sezonu."

Chus Mateo, trener Real Madrida: "Dočekujemo sezonu s velikim entuzijazmom, kao i sve nove. Postoji želja i ambicija. Imamo priliku imati dobru godinu, a imamo i momčad vrlo sličnu prošlogodišnjoj, ali s više znanja među nama. Cilj nam je, kao i uvijek, doći što više u svim natjecanjima na kojima sudjelujemo."

Mjesto, vrijeme, sudac

Palacio de Deportes de Murcia, Murcia, 18:30 sati

Nedostaju

Barcelona: -

Real Madrid: -

Prethodni međusobni dvoboj

Posljednje dvoboje igrali su u borbi za naslov prvaka Španjolske koji je osvojila Barcelona.

Prognoza

Na krilima finala iz prošle sezone malu prednost dajemo Barceloni danas.đ

FOTO: EPA/FILIP SINGER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!