Nogomet

Luka Ivanušec sjajno poentirao u visokoj pobjedi Feyenoorda

Petar Jenjić • subota, 16.09.2023.
Luka Ivanušec sjajno poentirao u visokoj pobjedi Feyenoorda
Foto: EPA

Luka Ivanušec je postigao prvi od šest pogodaka Feyenoorda u domaćoj pobjedi protiv Heerenveena. To im je treće uzastopno slavlje, a u pet utakmica postigli su 19 golova...

Nakon dva remija na startu sezone, Feyenoord se probudio, a danas je na svom terenu stigao do treće uzastopne pobjede. Nakon što je zabio šest golova Almere Cityju i pet komada Utrechtu, danas je stigla nova uvjerljiva pobjeda.

Igraj na utakmice Eredivisie na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U goste je u Rotterdam stigao Heerenveen, trenutno deseta momčad lige koja je De Kuip napustila sa šest golova u vlastitoj mreži. Šest različitih igrača upisalo se u strijelce.

Feyenoord je poveo nakon 12 minuta igre nakon lijepog poteza Luke Ivanušeca koji se izborio za prostor za udarac na 15 metara i krasnim prizemnim udarcem pogodio suprotni kut protivničkog gola. Hrvatskom nogometašu to je bio prvi pogodak za novu momčad.

Vratar gostiju i nizozemske reprezentacije Andries Noppert imao je pune ruke posla po pitanju vađenja lopti iz svog gola. Već u 16. minuti na 2:0 povisio je Mats Wieffer, da bi u 20. poentirao i Igor Paixao.

Gostujuća ekipa smanjila je zaostatak u 25. minuti preko Simona Olssona i to je bio rezultat prvog poluvremena. Kako ne bi bilo nikakve drame oko konačnog pobjednika, domaćin se pobrinuo u nastavku.

Tada su stigla nova tri pogotka uz još tri različita strijelca. Prvo je u 60. pogodio Santiago Gimenez, šest minuta kasnije zabio je Yankuba Minteh, da bi u 72. minuti konačan rezultat postavio Ondrej Lingr.

Luka Ivanušec igru je napustio minutu prije šestog gola svoje momčadi, odigravši jako dobro svoju rolu.

Eredivisie, 5. kolo:
Feyenoord - Heerenveen 6:1

FOTO: EPA/MAURICE VAN STEEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!