Nogomet

Paragvaj traži novog izbornika, Barros Schelotto dobio otkaz

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 17.09.2023.
Paragvaj traži novog izbornika, Barros Schelotto dobio otkaz
Foto: EPA

Paragvajska nogometna reprezentacija dobit će novog izbornika nakon što je tamošnji savez raskinuo suradnju s dosadašnjim izbornikom...

Paragvajski nogometni savez (APF) objavio je u subotu da Argentinac Guillermo Barros Schelotto više nije izbornik paragvajske reprezentacije.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Otkaz Barrosu Schelottu uslijedio je nakon 0:0 remija s Peruom kod kuće i 1:0 poraza od Venezuele u prvom dvomeču južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. koje će organizirati Sjedinjene Države, Kanada i Meksiko. Ovaj 50-godišnji trener vodio je paragvajsku momčad u 17 utakmica, uz četiri pobjede, četiri remija i devet poraza.

Njegov sunarodnjak Daniel Garnero, sadašnji trener Libertad de Asunciona, lidera paragvajskog prvenstva, trebao bi ga zamijeniti, prema pisanju lokalnih medija.

Guillermo Barros Schelotto tako postaje prvi izbornik koji je dobio otkaz u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026., koje daju čak šest mjesta na turniru, a za sedmoplasiranu postoji mogućnost play-offa protiv momčadi s drugog kontinenta.

Paragvaj se nije kvalificirao za Svjetsko prvenstvo od Južne Afrike 2010., gdje je stigao do četvrtfinala, što je njegov najbolji učinak u povijesti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!