Nogomet

Hajduk gostuje u Turopolju, Leko se vraća nakon suspenzije, a Jeličić u hrvatski nogomet

Branimir Korać • nedjelja, 17.09.2023.
Hajduk gostuje u Turopolju, Leko se vraća nakon suspenzije, a Jeličić u hrvatski nogomet
Foto: FaH

Nedjelja donosi dva dvoboja osmog kola SuperSport HNL-a, a u prvom susretu dana Gorica će ugostiti Hajduk. Gorica s novim trenerom na klupi, a Hajduk s Ivanom Lekom koji je odradio suspenziju...

Gostovanjem u Slavoniji u sklopu prvog kola SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, Hajduk je malo razbio "monotoniju" reprezentativne stanke, igrači su dobili natjecateljsku utakmicu kako bi ipak smanjili tu stanku bez nastupa.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poraz u prošlom kolu nakratko je narušio atmosferu, ali vrlo brzo vratio se optimizam, stigla su nova pojačanja i ponovno se oko Poljuda isključivo priča o tituli prvaka. Jedan od preduvjeta za dugovječnost u borbi za naslov je i konstantnost, nakon poraza od Istre, Hajduk si ne smije dopustiti novi posrtaj.

Odličnim ulaskom u sezonu u kombinaciji s Dinamovim "kašljucanjem" u prvim kolima, omogućili su Hajduku da se odvoji na ljestvici i to treba iskoristiti. Najgore bi mu sada bilo kada bi tu prednost olako prokockao uz poraze od momčadi koje nisu njegove kvalitete.

Istra je pokazala kako se može igrati s Hajdukom, bila je čvrsta i vrebala na svoju priliku dok se ona na kraju susreta nije i ukazala. Splićani mogu žaliti za bodovima u tom susretu, bili su znatno bolji, ali nisu pronašli način kako svladati Lovru Majkića.

S druge strane Gorica u ovaj susret ulazi s novim trenerom na klupi. Momčad je preuzeo Dinko Jeličić, stručnjak s puno iskustva iza sebe koji vjeruje kako može iznenaditi Hajduka.

Trebat će igračima vremena da pohvataju Jeličićeve ideje i da se igra posloži kako on to i želi. No neke konture mogle bi se uskoro i vidjeti, ovo mu je tek druga utakmica u Gorici.

Što su rekli

Dinko Jeličić, trener Gorice: "Iskoristili smo jako dobro ovu reprezentativnu stanku, momci su jako kvalitetno to odradili, čak bih rekao i preko mojih očekivanja usvojili određene stvari koje smo imali kao cilj za provedbu u ta dva tjedna. Iskoristili smo stanku i s kondicijskog aspekta za neke pojedince koji možda nisu do kraja prošli pripreme na pravi način ili su se iz nekog razloga kasnije priključili. Kada podvučem crtu, ovo su bila dva kvalitetno odrađena tjedna u kojima smo odigrali i prijateljsku utakmicu s Dinamom. Ta utakmica je pokazala naznake smjera u kojem želimo ići u budućnosti što se tiče ideje i stila igre."

Ivan Leko, trener Hajduka: "Nije nam bilo lako nakon poraza, uvijek je tako, nismo to očekivali. Trebali smo pobijediti u tom susretu, ali na kraju smo izgubili, no to je nogomet. Protivnik iz rijetkog napada zabije i upišeš poraz. No mi smo bez obzira na to i dalje dobri, spremni i motivirani. Doveli smo dobre igrače i bolji smo nego što smo bili uoči sezone. Neki su se brže prilagodili, nekima treba vremena, ali važno je da radimo u dobroj atmosferi. Zadovoljan sam i s Uremovićem i Žaperom, treba im još vremena da budu na sto posto, ali htjeli su doći, mi smo ih željeli i sretni smo što su tu. To su karakterni momci."

Mjesto, vrijeme, sudac

Velika Gorica, Gradski stadion, 17:00

Sudac: Dario Bel

Nedostaju

Gorica: Ndockyt (kartoni)

Hajduk: Kalinić, Pukštas, Diallo, Vušković

Prošli međusobni dvoboj

Prošli dvoboj između Gorice i Hajduka na ovom istom mjestu okončan je 0:0, bez pogodaka.

Prognoza

Hajduk je veliki favorit, Gorica bi se zadovoljila i remijem.

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!