Nogomet

Novi pokušaj PSG-a za iskorak u Ligi prvaka, već na startu ima vrlo težak posao

Mihaela Bradovski • utorak, 19.09.2023.
Novi pokušaj PSG-a za iskorak u Ligi prvaka, već na startu ima vrlo težak posao
Foto: EPA

U jednoj od najizjednačenijih skupina Lige prvaka u prvom kolu sastaju se PSG i Borussia Dortmund. S njima su u skupini još i Milan i Newcastle...

Parižani su ovog ljeta napravili potpunu rekonstrukciju momčadi, ostali su bez zvijezda poput Lionela Messija, Neymara, Sergija Ramosa, Marca Verrattija, a moglo se dogoditi i da klub napusti Kylian Mbappe.

Igraj na PSG - Borussia na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim on je ostao, barem zasad. Tijekom pripremnog razdoblja Mbappe je jedno vrijeme bio i na ledu, naime pod ugovorom je do ljeta i u klubu su inzistirali na produženju suradnje, no Mbappe je to odbija. Što se toga tiče, status je nepromijenjen, i dalje ne želi potpisati produženje, ali u Parizu su se predomislili i odustali od držanja svog najboljeg igrača na ledu te ga koriste.

Ostatak momčadi se još uvijek traži, stigao je novi trener koji ima potpuno drugačiju filozofiju i trebat će vremena da sve to sjedne na svoje mjesto.

Vidjelo se to i u francuskom prvenstvu gdje PSG igra toplo-hladno, a u prošlom kolu poražen je kod kuće od Nice s 3:2. I bez tog susreta imao je oscilacija i izuzev gostovanja kod Lyona, nije bio tako uvjerljiv.

S druge strane Borussia još uvijek ne zna za poraz ove sezone, ali isto tako ima dva remija koja si nije smjela dopustiti. Naime u njemačkom prvenstvu je remizirala protiv Heidenheima i Bochuma što su bile utakmice u kojima je očekivala pobjede.

Ipak, u prošlom kolu imala je puno bolje izdanje u gostima kod Freiburga kojeg je svladala s 4:2, ali u Parizu će morati još bolje ako želi do bodova.

Što su rekli

Luis Enrique, trener PSG-a: "Može li nas Mbappe voditi do uspjeha u Ligi prvaka? Za takvo što morate imati pravu momčad. Ne 11 igrača, nego 23 o svi moraju u svakom trenutku biti spremni za nastup. Probat ćemo biti što bliži tome."

Gregor Kobel, vratar Borussije: "PSG ima fantastične napadače, Mbappe je nevjerojatno brz i odličan u završnici, bit će posebno opasan. Morat ćemo jako dobro čitati njegovu igru."

Mjesto, vrijeme, sudac

Pariz, Park prinčeva, 21:00

Sudac: Manzano (Španjolska)

Nedostaju

PSG: Asensio, Kimpembe, Letellier, Mendes, Mukiele, Rico, Ugarte

Borussia: Duranville, Meunier, Bauza

Prošli međusobni dvoboj

U osmini finala Lige prvaka 2020. godine PSG je bio uspješniji i prošao je dalje. Prvi susret Borussia je dobila s 2:1, a u uzvratu su Neymar i Bernat osigurali PSG-u pobjedu 2:0 i prolaz.

Prognoza

PSG je kod kuće favorit, ali nije imun na loše nastupe ove sezone.

FOTO: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Milan0:0Newcastle
PSG2:0Borussia D.
1Borussia D. 67:4+311
2PSG 69:8+18
3Milan 65:8-38
4Newcastle 66:7-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!