Liga prvaka, skupina G, 1. kolo, 19.09.2023, 21:00 h
Manchester City
Manchester City 3:1 Crvena zvezda
Crvena zvezda

Crvena zvezda vodila na odmoru, Manchester City ipak slavio u večeri u kojoj će pamtiti promašaje

Branimir Korać • utorak, 19.09.2023.
Crvena zvezda vodila na odmoru, Manchester City ipak slavio u večeri u kojoj će pamtiti promašaje
Foto: EPA

Crvena zbvezda suočila se s teškom kanonadom prema svom golu, pravo je čudo što je sve Manchester City promašio pa konačnih "samo" 3:1 za domaćina izgleda kao sjajan rezultat.

Manchester City - Crvena zvezda 3:1

Od početka susreta Manchester City je potpuno dominirao i nizao priliku na priliku, međutim lopta nikako nije htjela u gol.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvo poluvrijeme u Manchesteru bilo je nevjerojatno, City je imao čak 22 udarca na gol, nije uspio doći do vodstva, a onda je sijevnula kontra Zvezde u posljednjim trenucima, Bukari je dobio loptu i sjurio se prema golu te zabio za vodstvo 1:0.

Nije se dugo čekalo na pogodak Cityja u drugom poluvremenu. 70 sekundi nakon što se krenulo s centra. Alvarez je proigrao Haalanda koji mu vraća loptu, Argentinac prolazi vratara i posve iskosa zabija za 1:1.

Nastavio je City potragu za novim pogotkom i u 54. minuti lopta je završila u mreži, međutim Walkerov pogodak nije priznat jer je ipak bio u laganom zaleđu.

U 60. minuti novi pogodak za Manchester City i preokret na 2:1. Izraelac Omri Glazer radio je čuda na golu, ali ovdje je teško kiksao. Alvarez je izveo iskosa slobodan udarac, Glazer je pokušao izboksati loptu, ali ju je potpuno promašio i ona je završila u mreži.

Uslijedila je nova serija promašaja Cityja, sve do 73. minute kada Rodri uzima loptu, lakoćom ulazi u 16 metara i onda rutinski zabija za 3:1.

Domaćin se zadovoljio s ovih 3:1, omjer udaraca na gol na kraju 37:3 uz čak 16 udaraca domaćina u okvir gola. Joško Gvardiol ostao je na klupi, a Mateo Kovačić nije konkurirao zbog ozljede.

FOTO: EPA, ADAM VAUGHAN

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Young Boys1:3RB Leipzig
Manchester City3:1Crvena zvezda
1Manchester City 618:7+1118
2RB Leipzig 613:10+312
3Young Boys 67:13-64
4Crvena zvezda 67:15-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!