Nogomet

Barcelona napunila mrežu Belgijaca. Portu tri boda kod Šahtara

Branimir Korać • utorak, 19.09.2023.
Barcelona napunila mrežu Belgijaca. Portu tri boda kod Šahtara
Foto: EPA

U skupini H Barcelona i Porto pokazali su zašto su favoriti za prolazak u sljedeću fazu natjecanja Lige prvaka. Barca je visoko slavila protiv Antwerpa, a Porto je bio bolji od Šahtara...

Barcelona - Antwerp 5:0

Nikakve dvojbe nije bilo u Barceloni. Domaćin je bio puno bolji i u konačnici je vrlo visoko svladao Belgijce.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Barcelona je od početka dominirala i u 11. minuti stigla je do vodstva nakon krasne akcije. Sve je odrađeno od prve, sudjelovao je niz igrača, a u konačnici loptu je u 16 metara dobio Joao Felix i lijepo ju je poslao u bliži kut.

Razlika u kvaliteti bila je očito i Barcelona je rutinski već u 19. minuti bila na 2:0. De Jong je sjajnom loptom kroz obranu proigrao Felixa koji na drugoj vratnici vidi Lewandowskog, namješta mu zicer, a Poljak lakoćom zabija. Njegov stoti pogodak u Uefinim natjecanjima.

Tri minute kasnije Antwerp je već zaostajao tri pogotka. Ponovno je Barcelona odlično kombinirala, u konačnici je Raphinha ubacivao s lijeve strane, ali lopta pogađa u rame Bataillea, skreće prema golu i vara vratara Antwerpa.

Do kraja prvog dijela Belgijci su malo odahnuli i nisu primili novi pogodak, ali vrlo brzo u drugom dijelu nisu izdržali bez četvrtog. Nakon gužve u 16 metara, do lopte je stigao Gavi i pogodio u gornji kut.

Nije domaćin tu stao i u 65, minuti pogodio je i peti put. Odličan ubačaj na drugu vratnicu stigao je do Felixa koji glavom loptu iz blizine posprema u mrežu.

Moglo je do kraja biti još pogodaka, ali ipak je ostalo ovih 5:0.

Šahtar - Porto 1:3

Šahtar svoje domaćinske utakmice u Ligi prvaka igra u Hamburgu, prvi protivnik bio mu je Porto, a Portigalci su vrlo brzo pokazali kako su došli po sva tri boda.

Porto je stigao vrlo rano do pogotka, već u osmoj minuti je iskoristio pogrešku Šahtara u postavljanju kod niza igrača. Taremi je na rubu kaznenog prostora pronašao Franca koji odmah puca, vratar Riznyk brani, ali na odbijenu loptu natrčava Galeno koji zabija za vodstvo gostiju.

Nije se dugo čekalo na odgovor Šahtara. Već u 13. minuti domaćin je odradio vrlo dobru tranziciju, Zubkov je napravio dobar posao, dao loptu za Konoplju koji ubacuje, a najviši je u skoku bio Kevin Kelsy i glavom šalje loptu u mrežu.

Kratko je Šahtar bio u egalu. U 15. minuti Porto je ponovno došao do vodstva. Nastavile su se nizati pogreške Ukrajinaca koji su ih povezali nekoliko na svojoj polovici, u konačnici nakon lošeg dodavanja loptu je uzeo Galeno, došao pred vratara i rutinski zabio za 2:1.

Nastavili su se problemi Šahtara i nakon ovog gola te je poslije pola sata igre Porto došao do trećeg pogotka, ovaj put Taremi je bio strijelac, dobio je loptu u 16 metara gdje je ostao posve sam i lakoćom zabio.

Četiri gola u pola sata i to je bilo sve. Do kraja susreta Porto je sačuvao ovih 3:1 i uzeo tri boda.

FOTO - Fabian Bimmer, EPA

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Barcelona5:0Antwerp
Šahtar1:3Porto
1Porto 615:8+712
2Barcelona 612:6+612
3Šahtar 610:12-29
4Antwerp 66:17-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!