Nogomet

Ajax istražuje sportskog direktora zbog transfera Borne Sose

Krešimir Milić • utorak, 19.09.2023.
Ajax istražuje sportskog direktora zbog transfera Borne Sose
Foto: FaH

Rezultati istrage će pokazati je li prekršen zakon i je li se sportski direktor financijski okoristio u tom transferu. Hrvatski lijevi bek postao je igrač Ajaxa posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka…

Prema pisanjima nizozemskog NOS Sporta, Ajaxov sportski direktor Sven Mislintat našao se pod istragom zbog transfera hrvatskog lijevog beka Borne Sose. Hrvatski reprezentativac prešao je u Ajax iz Stuttgarta u transferu vrijednom 8 milijuna eura posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka, a nizozemski velikan provodi sad istragu je li se njihov direktor bio u sukobu interesa.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naime, Mislintat je prilikjom transfera pregovarao s agentom Arthurom Beckom koji ima udio u vlasništvu njegove privatne tvrtke. Riječ je o tvrtki Matchmetrics GmbH s platformom koja ima sofisticiranu analitiku nogometnih podataka koje koriste skauti.

Kako piše nizozemski medij, Mislintat je većinski vlasnik tvrtke s udjelom 35 posto, a u lipnju je nogometna agencija koju vodi Arthur Beck dobila 3 posto dionica u zamjenu za raniju investiciju od 161 tisuću eura. Prema statutu Ajaxa sportski direktor ne smije odlučivati o pitanjima u kojima je u sukobu interesa.

"Ajax nije upoznat s bilo kakvim udjelom koji AKA Global ima u Matchmetricsu. Naravno, o tome smo razgovarali sa Svenom. On je dao detaljno objašnjenje o tome. Sven je naveo da se 2020. dogodila runda investicija u kojoj su različite strane ulagale u Matchmetrics. Prilikom sklapanja ugovora o ulaganju odmah je dogovoreno da će se to ulaganje kasnije pretvoriti u 3% udjela, prema Svenu. Ajax to, naravno, dodatno istražuje i pomažu mu vanjski savjetnici. Sven u potpunosti surađuje i dijeli sve relevantne dokumente", navodi Ajax u priopćenju.

Sven Mislinatat je u klub stigao ovog ljeta, a rezultati istrage će pokazati je li prekršen zakon i je li se sporski direktor financijski okoristio u transferu.

FOTO: HINA/Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!