Ostali sportovi

Carlsen pobijedio protiv Soa u brzom šahu

HINA, Krešimir Milić • srijeda, 20.09.2023.
Carlsen pobijedio protiv Soa u brzom šahu
Foto: FaH

Norvežanin je pobijedio ljutog suparnika s 22:7. Odigrali su polufinalni susret u brzom šahu koji se igra na internetskoj stranici Chess.com…

U prvom polufinalnom susretu 7. Svjetskog prvenstva u brzom šahu koje se igra na internetskoj stranici Chess.com bivši svjetski prvak u klasičnom šahu Norvežanin Magnus Carlsen pobijedio je svog ljutog suparnika Amerikanca Wesleya Soa s nevjerojatnih 22:7.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U natjecanju koje se igra u tri različita segmenta - 90 minuta u tempu od pet minuta za cijelu partiju uz jednu sekundu dodatka poslije svakog poteza, pa 60 minuta u tempu tri minute + jedna sekunda dodatka, te u trećem 30 minuta u tempu od samo jedne minute + jednu sekundu dodatka Carlsen je bio bolji u svakom segmentu, u prvom 6,5:2,5, u drugom 8:1, a u trećem 7,5:3,5.

Već na početku prve seanse Carlsen je pokazao tko je 'gazda'. Poveo je sa 4,5:0,5, a tek u šestoj partiji So je pokazao zube. Ipak, Carlsen je do kraja prve dionice zadržao uvjerljivu prednost od četiri boda da bi u igri na tri minute kao valjak pregazio protivnika.

Postigao je sedam uzastopnih pobjeda i rezultatom 8:1 najavio pravu katastrofu za Soa. U igri na minutu bilo 7,5:3,5, tako da je Carlsen okrunio svoju nadmoć sa čak 15 bodova razlike.

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!