Nogomet

Gol i asistencija Roka Šimića u pobjedi Salzburga kod Benfice!

Mihaela Bradovski • srijeda, 20.09.2023.
Gol i asistencija Roka Šimića u pobjedi Salzburga kod Benfice!
Foto: EPA

U skupini D Lige prvaka Salzburg je gostovao kod Benfice i upisao pobjedu 2:0 uz pogodak i asistenciju Roka Šimića. Inter je izvukao remi kod Real Sociedada...

Real Sociedad - Inter 1:1

Očekivano zanimljiv dvoboj na Anoeti završio je remijem iako je domaćin bio bliži pogotku. Inter je vrlo rijetko prijetio, ali jednu od prijetnji je pretvorio u pogodak.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kakvu glupost već u četvrtoj minuti napravio je Alessandro Bastoni koji je samo iz njemu znanih razloga krenuo u iznošenje lopte iz svog kaznenog prostora kroz igrače domaćina, izgubio je loptu na 20 metara, uzeo ju je Brais Mendez i rutinski zabio za 1:0.

Ovim pogotkom Mendez je ujedno postao i prvi igrač Real Sociedada koji je za ovaj klub zabio i u Ligi prvaka i u Europskoj ligi.

Real Sociedad je održavao prednost protiv Intera koji je bio izrazito neučinkovit prema naprijed. U 65. minuti nakratko je ostao i s igračem manje, Michael Oliver pokazao je izravni crveni karton Barelli zbog navodnog udaranja Mendeza, ali nakon VAR provjere ispravno je taj crveni karton poništen.

I tek u završnici susreta Inter je postajao opasniji i uspio je doći do poravnanja. U 87. minuti nakon dosta odbijanaca iz druge akcije Real Sociedad prima pogodak, Lautaro Martinez zavukao se iza obrane i zabio iskosa za konačnih 1:1.

Benfica - Salzburg 0:2

Benfica je jako loše otvorila nastup u Ligi prvaka, a svom stadionu poražena je 2:0 od Salzburga.

Već u drugoj minuti dosuđen je kazneni udarac za goste nakon što je Trubin "nokautirao" Pavlovića. Konate je uzeo loptu, pucao je snažno, ali i preko gola.

U 12. minuti puno sreće za Salzburg, Joao Mario je pucao, pogodio vratnicu, lopta se odbija do Petra Muse koji također trese okvir gola.

Odmah na drugoj strani Roko Šimić je iskoristio pogrešku Otamendija i pucao prema golu, Antonio Silva na gol liniji igrao je rukom, zaradio isključenje, a Salzburg je dobio kazneni udarac.

Loptu je ovaj put uzeo Roko Šimić, prevario je vratara i doveo Salzburg u vodstvo.

Sjajnu priliku imao je u 39. minuti Musa koji je poslao loptu prema mreži, ali Baidoo u zadnji trenutak dostiže lopti i izbija je ispred gol linije.

Početkom drugog dijela povećanje vodstva gostiju. Šimić je uzeo loptu i krenuo prema, golu, vratar je izašao na njega, a Šimić lagano gura prema samom Gloukhu na desnoj strani, a on rutinski zabija za 2:0.

Do kraja susreta promjena nije bilo, ostalo je 2:0. Musa je igrao do 84. minuti i jedan je od onih što su dosta toga promašiili. Na drugoj strani Šimić je izašao u 71. minuti, a tada je u igru ušao oporavljeni Luka Sučić.

FOTO: EPA, JOSE SENA GOULAO

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Real Sociedad1:1Inter
Benfica0:2Salzburg
1Real Sociedad 67:2+512
2Inter 68:5+312
3Benfica 67:11-44
4Salzburg 64:8-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!