Rukomet

Zagreb odigrao bolje nego protiv Kiela, PSG ipak prejak

Branimir Korać • četvrtak, 21.09.2023.
Zagreb odigrao bolje nego protiv Kiela, PSG ipak prejak
Foto: FaH

Nakon očajnog izdanja na startu Lige prvaka protiv Kiela koje je rezultiralo i otkazom Slavku Goluži, rukometaši Zagreba odgovorili su na pravi način i odigrali znatno bolje protiv PSG-a. Ipak, nije bilo dovoljno za iznenađenje, Parižani su slavili s 35:31...

Izdanje protiv Kiela bilo je jako loše, Zagreb je tu podsjetio na neka stara izdanja u kojima je bio potpuno nekonkurentan i služio je za nabijanje gol razlike. Slavko Goluža taj očajan nastup je platio otkazom i momčad je potpuno mobilizirana kako se takvo što ne bi ponovilo.

Igraj na EHF Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Svjesni su u Zagrebu da su u Ligu prvaka ušli na neke stare zasluge i ako ove sezone ne prođe skupinu, vrlo lako bi sljedeće sezone, ako bude prvak, mogao ostati bez Lige prvaka. Izdanje protiv Kiela nimalo ne pomaže i tražila se bolja predstava u Parizu.

Zagreb je tu položio, odigrao je znatno bolje, dugo se držao u utakmici, ali ipak objektivna kvaliteta domaćina na kraju je prevagnula i PSG je stigao do pobjede 35:31.

Od početka susreta igralo se praktički gol za gol i tek u 27. minuti prvi put jedna momčad dolazi do dva gola prednosti. Bio je to PSG koji je uz dva gola iz sedmerca Syprzaka te pogotkom Luke Karabatića kreirao seriju 3:0 i došao do 17:15.

Na odmoru je PSG imao istih plus dva, vodio je 18:16, došao je do tri gola prednosti početkom drugog dijela, ali Zagreb se nije predavao.

Našao se u problemima na crti gdje nije imao na raspolaganju Suholežnika, a Walczak već u prvom poluvremenu skupio dva isključenja, u 43. minuti ostao je i bez Faljića koji je zaradio crveni karton.

Na ulasku u zadnjih deset minuta Zagreb je još bio na gol zaostatka, ali nakon toga je napad stao, do kraja susreta jedino je još Klarica jednom došao do pogotka i domaćin je upisao pobjedu.

Kod Zagreba sedam golova postigao je Yoel Cuni Morales, a pet je dodao Timur Dibirov. Kod domaćina osam golova postigao je Kamil Syprzak, a sedam Luc Steins.

Liga prvaka, drugo kolo:
PSG - Zagreb 35:31

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!