Nogomet

Jakirović: 'Volio bih da smo čvršći, imam ponekad osjećaj da obranu igramo reda radi'

Branimir Korać • petak, 22.09.2023.
Jakirović: 'Volio bih da smo čvršći, imam ponekad osjećaj da obranu igramo reda radi'
Foto: FaH

Dinamo je upisao visoku 5:1 pobjedu protiv Astane i na odličan način krenuo je s nastupom u Konferencijskoj ligi. Modri su dominirali i zaslužili pobjedu iako će Sergej Jakirović imati određenih zamjerki...

Sergej Jakirović nakon susreta proanalizirao je nastup Dinama protiv Astane, dosta toga išlo je modrima u prilog.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Možda da smo uspjeli realizirati šansu Emrelija na početku, možda bi bilo lakše. Očekivali smo njihov blok, tako su igrali cijelo vrijeme i tako smo se i pripremali. Trebalo je biti strpljiv i kombinatoran da radimo višak, posebno po bokovima gdje nam je lijevi funkcionirao, ali nam je desni bio malo začepljen. Znali smo i da oni preko Darboea i Tomasova mogu nas dobro ugroziti i jednom je Tomasov dobro i izašao kada nismo iskorigirali Perića. Drugi dio smo otvorili golom Petkovića iz jedanaesterca i onda je poslije sve išlo na naš mlin iako je i Astana imala nekoliko lijepih prilika."

Jakirovića i dalje ne zadovoljava Dinamova igra u fazi obrane gdje vidi dosta prostora za napredak.

"Volio bih da smo čvršći, da igramo više u tijelo, da smo agresivniji, imam ponekad osjećaj da obranu igramo reda radi. Više bih volio da imamo duela, da smo agresivni, ali tu sam mjesec dana i ne može sve preko noći. Mogu momke pohvaliti za ovo što sada pokazuju, dobra su radna grupa koja želi napredovati iz utakmice u utakmicu."

U drugom susretu u skupini Viktoria Plzen bila je bolja od Ballkanija.

"Očekivana je pobjeda Viktorije Plzen jer samo niže pobjede već dugo. Ne znam kada je kiksala uopće, to je jako ozbiljan protivnik. Bit će zahtjevno i u Prištini protiv Ballkanija, bili smo dolje s Rijekom, teren je u izrazito lošem stanju."

Trener Dinama zadovoljan je zbog pogotka Tibora Halilovića koji je upisao prve minute.

"Nagradilo ga je, jako dobro radi na treninzima i smatrao sam da nam treba takav profil veznog igrača, nešto između šestice i osmice. On je i u Heerenveenu jako dobro igrao. Ne znam što se poslije dogodilo, vjerojatno promjena trenera što utječe na status. Reagirali smo zadnjeg dana prijelazno roka kako bi nas dobili što više u rotaciji. Idemo dalje, bili smo u minusu u prvenstvu što smo smanjili i sada nas u nedjelju čeka nova zahtjevna utakmica s Rudešom. Koliko god netko mislio da je to lako, vidjeli smo da u ligi nema laganih utakmica i da sve moraš zaslužiti na terenu."

Raspored Dinama je vrlo gust i vrlo malo je prostora za odmor.

"Iza reprezentativne pauze izračunali smo da u 23 dana imamo sedam utakmica. Kao što sam već rekao, idemo utakmicu po utakmicu, nema planiranja unaprijed. Rekuperiramo se, radimo kompenzacijske treninge, niti njih ne možemo puno jer nam je već za dva dana sljedeća utakmica i tu ćemo vjerojatno tražiti osvježenje u tri-četiri igrača kako bi energetski mogli izdržati tu utakmicu."

"U svakoj utakmici pokušavamo što većem broju igrača dati određenu minutažu da se rastrče. Ima još igrača koji nisu dobili priliku, ali dobit će je i oni."

Sljedeći protivnik u Europi bit će Ballkani.

"Gledao sam ih s Ludogorecom gdje su pobijedili s 2:0 u Prištini. Na zahtjevnom terenu su izrazito neugodna momčad, ali u prilog nam ide da su prodali najboljeg strijelca, a jedan važni vezni igrač im je dulje vrijeme ozlijeđen. Vidjet ćemo, skupit ćemo informacije kao za svaku utakmicu."

FOTO: Damir Senčar/HINA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!