Rukomet

Karabatić: 'Zagreb je igrao odlično, očekivao sam ga ovakvog nakon utakmice protiv Kiela'

Branimir Korać • petak, 22.09.2023.
Karabatić: 'Zagreb je igrao odlično, očekivao sam ga ovakvog nakon utakmice protiv Kiela'
Foto: EPA

Rukometaši Zagreba upisali su poraz od PSG-a u gostima u susretu drugog kola Lige prvaka, međutim moćnog protivnika do kraja su držali u šahu i igrali stvarno dobru uztakmicu...

Rukometaši PSG-a na kraju su slavili s 35:31, ali u zadnjih deset minuta ušli su samo s golom prednosti.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bila je vrlo teška utakmica, Zagreb je igrao odlično. Igrao je dosta agresivno u obrani i trebalo nam je 15-20 minuta da i mi počnemo igrati na visokoj razini obranu. Drugo poluvrijeme bilo je borba s obje strane, bilo je teško, agresivno s obje strane, ali na kraju smo dobili", kaže Nikola Karabatić.

U prvom kolu Zagreb je izgledao jako loše protiv Kiela i ovdje je tražio iskupljenje.

"Naravno da je Zagreb danas izgledao dosta bolje, protiv Kiela je već nakon deset minuta utakmica bila praktički izgubljena. Mene ovo nije iznenadilo jer sam znao da poslije takvog poraza Zagreb dolazi opušten jer može samo dobiti. Mi smo imali pritisak, Zagreb je igrao agresivno i borio se te sada znamo da niti jedna utakmica u Ligi prvaka neće biti lagana."

Karabatić igra posljednju sezonu u karijeri, ali nema ispred sebe imperativ da se mora oprostiti s osvojenom Ligom prvaka u dresu PSG-a.

"Ovo mi je zadnja sezona, ali ne razbijam glavu s time. Pokušavam samo uživati u svakoj utakmici i u svakom treningu jer svaki može biti posljednji. Lijep je osjećaj kada ti možeš kontrolirati svoj kraj. Znam da u svaku dvoranu dolazim posljednji put. Uživam, dajem sve od sebe i radim sve što trener traži od mene. Sve sam već osvojio i to više puta nego što sam kao dječak sanjao pa tu nemam nikakav pritisak. Želja mi je samo uživati do kraja sezone."

Idealan oproštaj bio bi na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Naravno da bi to bio za mene najljepši kraj i svaki dan treniram za to. Još je rano, imamo dosta utakmica, francusko prvenstvo, Ligu prvaka, imamo i Europsko prvenstvo iako znam da će Olimpijske igre brzo doći. Pokušavam da ne gubim puno energije na to, ali nadam se da će tako biti."

FOTO: EPA, Sandor Ujvari

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!