Vodeni sportovi

Vaterpolisti Primorja u borbi za prolaz u grupnu fazu LEN Eurokupa

Branimir Korać • petak, 22.09.2023.
Vaterpolisti Primorja u borbi za prolaz u grupnu fazu LEN Eurokupa
Foto: FaH

Nakon što nisu uspjeli izboriti prolaz u grupnu fazu Lige prvaka, vaterpolisti riječkog Primorja pokušat će to napraviti u Eurokupu. Domaćini su kvalifikacijskog turnira na kojem traže plasman na jednu od prve dvije pozicije...

Liga prvaka bila je prevelik zalogaj i vaterpolisti Primorja okreću se alternativnom natjecanju, probat će se probiti u grupnu fazu LEN Eurokupa. Za takvo što morat će završiti na prvom ili drugom mjestu kvalifikacijskog turnira kojem je domaćin.

Igraj na Primorje - Radnički na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Šansa postoji i ona je realna, osim Primorja za jednu od te dvije pozicije u Rijeci će se ovog vikenda boriti i Radnički iz Kragujevca, rumunjska CSM Oradea te još jedan hrvatski predstavnik Solaris iz Šibenika.

Primorje ima dobru momčad koja je sposobna ostvariti željeni plasman, uz niz mladih perspektivnih igrača, tu je i nekoliko dobro poznatih iskusnijih imena poput Darka Brguljana, Lovre Paparića, Jaše Kadiveca i sigurno će biti neugodan protivnik.

Na kvalifikacijskom turniru Lige prvaka u Rumunjskoj, Primorje je upisalo pobjedu protiv Oradee koja će joj biti protivnik i na ovom turniru u Rijeci, te je dva puta poraženo i to u zanimljivim dvobojima protiv objektivno jačih Vouliagmenija i Ortigije.

Prošlog vikenda Riječani su započeli i s nastupima u regionalnoj vaterpolskoj ligi gdje su u Splitu ostvarili polovičan učinak. Prvo su očekivano poraženi od jakog Jadrana s 22:12, a zatim su svladali Mornar s 15:9.

Na riječkom turniru krenut će današnjim susretom protiv Radničkog iz Kragujevca koji je pak na turniru Lige prvaka bio bolji od Duisburga, Primorca iz Kotora i Cerclea, jedino je Brescia bila ispred njega.

Što su rekli

Petar Muslim, sportski direktor: "Iza nas je prvi kvalifikacijski turnir za LEN Ligu prvaka koji smo odigrali u Oradei. Turnir smo odradili jako dobro, sa svim ekipama smo se nosili odlično i pokazali smo da naša mlada ekipa može igrati sa svima. Također prve dvije utakmice Premier Regionalne lige s ekipom Jadrana i ekipom Mornara su prošle dobro i zadovoljni smo ishodom. Najvažnije je što smo napokon kompletni jer prvi turnir u Oradei smo odigrali bez Viktora Tončinića koji se stigao opraviti do utakmica u Splitu, međutim u Splitu smo bili bez Lovre Paparića koji će biti spreman za turnir u Rijeci. Sretni smo što smo dobili domaćinstvo mislim da je to izuzetno bitno kako za nas tako i za grad Rijeku da su se europske utakmice vratile na Kantridu."

Tin Brubnjak, kapetan Primorja: "Ovaj vikend smo u Splitu bili na gostovanju kod prošlosezonskog prvaka Hrvatske. Utakmica je završila s puno golova što smo i očekivali, obrana nam je bila malo lošija, ali smo protiv Mornara opravdali ulogu favorita i uzeli prve bodove u regionalnoj ligi koji su nam bili jako bitni kako za početak sezone tako i za ostatak Premier Regionalne lige, te potvrdu naše kvalitete u daljnjem europskom natjecanju."

Mjesto, vrijeme

Rijeka, Kantrida, 19:45.

Nedostaju

Primorje: -

Radnički: -

Prošli međusobni dvoboj

Davno su se ovi protivnici međusobno sastali posljednji put. Bilo je to još 2016. godine u 19. kolu Regionalne lige, a Primorje je tada slavilo s čak 8:2.

Prognoza

Radnički u ovaj susret ulazi u statusu favorita, ali Primorje u domaćem bazenu ne treba otpisivati unaprijed.

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!