Ostali sportovi

Tin Srbić osvojio CRO-GYM ligu: 'Zadovoljan putujem na Svjetsko prvenstvo'

Sportnet, Petar Jenjić • subota, 23.09.2023.
Tin Srbić osvojio CRO-GYM ligu: 'Zadovoljan putujem na Svjetsko prvenstvo'
Foto: EPA

Tin Srbić pobjednik je CRO-GYM lige za 2023. godinu. Slijedi put prema Belgiji i nastup na Svjetskom prvenstvu na kojem će biti i više nego spreman...

Ukupno pobjednik CRO-GYM lige za 2023. godinu je Tin Srbić. U današnjem posljednjem, petom kolu, ovog natjecanja koje je Hrvatski gimnastički savez za svoje najbolje reprezentativce pokrenuo prije četiri godine, Tin je slavio sa sjajnom vježbom na preči (14.866; start 6.3) i još jednom potvrdio da je spreman za Svjetsko prvenstvo u Antwerpenu na koje on i Filip Ude te Tina Zelčić putuju u ponedjeljak rano ujutro.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iz pet održanih ovosezonskih kola CRO-GYM lige, za ukupni poredak računaju se tri najbolja rezultata, a Tin je skupio maksimalnih 90 bodova. Drugi je Aurel Benović (GD Osijek-Žito) sa 78 bodova (danas nije nastupio zbog ozljede), a treći Filip Ude (GK MZ Macan) sa 62 boda. Isti broj bodova ima i Filipov klupski kolega Marko Sambolec, no zbog olympic tie break pravila naš srebrni olimpijac je ukupno treći.

Podsjetimo, Ude je CRO-GYM ligu osvojio 2020. i 2021., a Mateo Žugec (GK Vindija) 2022. godine. Danas je u petom kolu iza Srbića bio Sambolec s 14.033 na konju s hvataljkama (start 5.9), Žugec treći s 13.900 (5.9), a Ude četvrti s 13.200 (6.1) zbog pogreške prije samog saskoka.

"Zadnji ispit pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Antwerpen je odrađen. Jako dobro sam spreman i fizički i psihički. Uspjeli smo dovesti ovu novu vježbu na jako visoku razinu, danas sam odradio 6.3, visoku početnu ocjenu i odradio sam jako dobro. Zadovoljan sam, ne mogu ići na Svjetsko prvenstvo u boljem stanju, nego što sam trenutno. Što će tamo biti, ne mogu prognozirati. Znam da sam dobar, da sam među najboljima na svijetu, ali to je gimnastika, dat ću sve da tamo u kvalifikacijama nastupim agresivno kao danas, pa što bude. Sretan i zadovoljan putujem u Antwerpen", poručio je svjetski prvak iz 2017. i doprvak 2019. te aktualni prvak Europske i olimpijsko srebro na preči.

"Spreman sam za Svjetsko prvenstvo, stvarno sam naporno trenirao zadnjih mjeseci i jedini cilj mi je tamo odraditi vježbu od početka do kraja. Nekada je i dvosjekli mač biti ovako spreman. Na Olimpijskim igrama u Riju sam bio najspremniji ikada i došao sam tamo i nikako se nisam mogao spojiti u tih tjedan dana. Znao sam otići na Svjetsko prvenstvo ne tako spreman pa sam bio među osam. Opet, ne mogu otići na veliko natjecanje nespreman, predbacivao bih si da sam mogao više trenirati, više se truditi. Sada sam se stvarno jako trudio, puno sam trenirao, danas to nisam pokazao do kraja, ali u Antwerpenu se nadam najboljem. Dobro se osjećam, nema tu puno filozofije. Moram odraditi svoju vježbu najbolje što mogu, Antwerpen nije posljednja šansa za otići na OI u Pariz. Imamo još i priliku kroz Svjetske kupove početkom godine, a ja na zimu krećem pojačavati vježbu da budem još konkurentniji. Moj cilj je do kraja karijere osvojiti barem još jednu veliku medalju. Dakle, nema mi druge nego trenirati za taj cilj", rekao je naš srebrni olimpijac Filip Ude koji svjetsko srebro ima iz 2014.

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!