Ostali sportovi

Giovanni Cernogoraz do naslova europskog prvaka u trapu!

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 24.09.2023.
Giovanni Cernogoraz do naslova europskog prvaka u trapu!
Foto: FaH

Giovanni Cernogoraz osvojio je naslov europskog prvaka u trapu na Europskom prvenstvu koje se održavalo u Osijeku. Slavio je ispred Talijana Maura De Filippisa...

Hrvatski strijelac Giovanni Cernogoraz po drugi je put u karijeri osvojio naslov europskog prvaka u trapu na EP u Osijeku i to mjesec dana nakon što je postao svjetski prvak u toj disciplini.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Cernogoraz, koji je prvi naslov europskog prvaka osvojio 2012. godine u Larnaki, a iste je te godine ostvario i najveći uspjeh u karijeri postavši olimpijski pobjednik u Londonu, briljirao je u finalu u kojem je pogodio 48 od 50 meta.

Jedina dva promašaja u finalu Cernogoraz je imao u prvih devet pucnjeva da bi zatim pogodio čak 41 put zaredom, ali to je bilo i potrebno za zlato jer je srebrni Talijan Mauro De Filippis imao 47 pogodaka. De Filippis i Cernogoraz bili su poravnati sve do 49. mete kada je Talijan promašio i otvorio Cernogorzu priliku za osvajanje zlata.

No, niti tu nije bio kraj drami, jer je stroj za izbacivanje meta čak tri puta zaredom zablokirao, ali Cernogoraz je ostao koncentriran i pogodio za prednost, a zatim je bio precizan i u posljednjoj seriji. Finale su obilježili tehnički problemi, u nekoliko je navrata bilo i prekidano, a dogodilo se više od 60 puta da meta nije izašla na vrijeme.

Broncu je s 33 pogotka osvojio Francuz Sebastian Guerrero koji je bio stopostotan u kvalifikacijama. U finale u Osijeku Cernogoraz je ušao kao šesti iz kvalifikacija u kojima je pogodio 122 mete.

Sjajan je u kvalifikacijama bio Francuz Sebastian Guerrero koji je imao svih 125 pogodaka, po 124 pogotka imali su Talijani Mauro De Filippis i Giovanni Pellielo, a u finalu će još sudjelovati Talijan Massimo Fabbrizi i Francuz Clement Bourgue s po 123 pogotka.

Anton Glasnović je završio na osmom mjestu sa 121 pogotkom, dok je Josip Glasnović ostao 49. sa 117 pogodaka.

FOTO: FaH/Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!