Tenis

Donna Vekić upisala vrlo uvjerljiv poraz na startu turnira u Tokiju

Branimir Korać • utorak, 26.09.2023.
Donna Vekić upisala vrlo uvjerljiv poraz na startu turnira u Tokiju
Foto: EPA

Loš nastup za Donnu Vekić na otvaranju WTA turnira u Tokiju. Anastasija Pavlkjučenkova nanijela joj je uvjerljiv poraz u kojem je Donna uhvatila samo dva gema...

Donna Vekić upisala je jedan od najuvjerljivijih poraza otkako nastupa na WTA Touru. U prvom kolu jakog turnira u Tokiju poražena je s dva puta po 6:1 od Ruskinje Anastasije Pavljučenkove.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pavljučenkova je imala dugačku pauzu od tenisa te se ove sezone vratila, ali još uvijek nije na najvišoj razini, međutim svejedno je nadigrala hrvatsku tenisačicu i uvjerljivo je slavila u ovom dvoboju.

Vekić je u prva dva servis gema Ruskinje propustila ukupno pet break lopti i umjesto da povede, kod 2:1 našla se u problemima, Pavljučenkova je došla do 0:40 i vrlo brzo napravila break. Do kraja seta Vekić nije uspjela vratiti izgubljeni servis, dapače, još jednom je Pavljučenkova došla do breaka i uzela set sa 6:1.

Nastavio se Donnin pad i u drugom setu, Ruskinja je povekla s 3:0 uz dupli break da bi Vekić nakon toga uspjela uzeti gem na servis Pavljučenkove. Međutim to je bilo ujedno sve, izgubila je nakon toga tri gema i upisala uvjerljiv poraz.

Pavljučenkova tako lakoćom prolazi u drugo kolo, a Vekić neočekivano brzo oprašta se od turnira u Tokiju.

WTA Tokio, prvo kolo:
Anastasija Pavljučenkova (-) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:1, 6:1

FOTO: EPA/FAZRY ISMAIL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!