Tenis

Pobjeda Bošković, Ružić izborila dvoboj protiv nekadašnje Grand Slam pobjednice

Petar Jenjić • utorak, 26.09.2023.
Pobjeda Bošković, Ružić izborila dvoboj protiv nekadašnje Grand Slam pobjednice
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Lea Bošković i Antonia Ružić stigle su do pobjeda na počecima turnira u Portugalu i Srbiji. Zanimljiv je dvoboj pred Ružić koju u drugom kolu čeka Ekaterina Makarova...

Uspješan start 25 tisuća dolara vrijednog turnira u portugalskom Santaremu imala je Lea Bošković koja je svladala Franciscu Jorge, domaću igračicu i trenutno 266. tenisačicu svijeta.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska predstavnica, trenutno 296. na WTA ljestvici, slavila je sa 6:3, 7:5 nakon dva sata i tri minute igre. Ovo im je bio prvi međusobni dvoboj, a Bošković sada čeka meč protiv Kathleen Kanev.

Do pobjede je stigla i Antonia Ružić koja je slavila protiv Carmen Andree Heree iz Rumunjske na startu 40 tisuća dolara vrijednog turnira u Kursumlijskoj Banji.

Ružić je slavila sa 4:6, 6:1, 6:2 nakon jednog sata i 34 minute provedene na terenu. Ovo im je bio prvi međusobni dvoboj, a hrvatsku tenisačicu sada čeka Ekaterina Makarova, 241. na WTA ljestvici.

ITF Santarem, 1. kolo:
Lea Bošković - Francisca Jorge 6:3, 7:5

ITF Kursumlijska Banja, 1. kolo:
Antonia Ružić - Carmen Andreea Herea 4:6, 6:1, 6:2

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • labrador240126.09.2023. u 18:15
    Greska. Postoje dvije Ekaterine Makarove , a Ruzic igra sa ovom manje poznatom, a ne sa Grand Slam pobjednicom. Ova poznatija se umirovila.
    labrador2401