Nogomet

Hat-trick Marina Tomasova u novoj pobjedi Astane

Petar Jenjić • srijeda, 27.09.2023.
Hat-trick Marina Tomasova u novoj pobjedi Astane
Foto: FaH

Marin Tomasov postigao je tri gola za Astanu koja je na domaćem terenu slavila protiv Okžetpesa. Nakon 90 minuta igre završilo je 5:2...

Nakon pobjede u derbiju protiv Ordabasija, nogometaši Astane nastavili su s pobjedama u kazahstanskom prvenstvu. Danas su na domaćem terenu bili bolji od Okžetpesa rezultatom 5:2.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U vodstvo ih je doveo Abat Ajmbetov u osmoj minuti, da bi za 2:0 poentirao Marin Tomasov. Hrvatski nogometaš nakon toga je poentirao i iz penala u 25. minuti.

Zaostatak je u 51. minuti smanjio Aleksej Tataev kojem je to bio prvi pogodak nakon gotovo sedam mjeseci. U 85. minuti na 3:2 iz penala je smanjio Samat Sarsenov, ali već četiri minute kasnije na isti je način uzvratio Dembo Darbo.

Konačan rezultat u sudačkoj nadoknadi postavio je Marin Tomasov svojik trećim pogotkom na susretu. Do današnje utakmice postigao je pet golova u svim natjecanjima u ovoj kalendarskoj godini. Odigrao je cijelu utakmicu za svoju momčad, kao i Josip Čondrić na golu momčadi.

S današnja tri boda Astana dolazi na 49 bodova, a tri više u ovom trenutku ima Ordabasi koji je odigrao svoju utakmicu 18. kola kod kuće protiv Maqtaarala.

Slavio je rezultatom 1:0 zahvaljujući pogotku Bobura Abdiholikova, a u dresu pobjedničke momčadi cijeli susret odigrao je Bernardo Matić.

Kizilžar je na domaćem terenu odigrao 1:1 protiv Tobola, a za domaćina je cijeli susret odigrao Ivan Graf. Strijelac je bio Islam Česnokov uz autogol Jevgenija Šahova.

Kazahstanska Premier liga, 15. kolo:
Kizilžar - Tobol 1:1
Astana - Okžeteps 5:2
Ordabasi - Maqtaaral 1:0

FOTO: Damir Senčar/HINA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!