Nogomet

Sampaoli dobio otkaz u Flamengu, nasljednik bi mu mogao biti bivši izbornik Brazila

HINA, Krešimir Milić • petak, 29.09.2023.
Sampaoli dobio otkaz u Flamengu, nasljednik bi mu mogao biti bivši izbornik Brazila
Foto: FaH

Jorge Sampaoli je angažiran u travnju, nedugo nakon otkaza u Sevilli, gdje je također izdržao samo pet mjeseci. Kao razlog otkaza spominju se loši rezultati u Kupu…

Brazilski Flamengo objavio je u četvrtak da raskida suradnju s argentinskim trenerom Jorgeom Sampaolijem nakon samo pet mjeseci, a razlog je neuspjeh u finalu brazilskog kupa protiv Sao Paula (0:1, 1:1).

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Trener Jorge Sampaoli i njegov stožer više neće voditi tim crveno-crnih", objavio je klub 'Carioca' na svom X računu, poželjevši argentinskom treneru sreću u nastavku karijere. Kako je Sampaoli sklopio s Flamengom ugovor do kraja 2024., klub bi mu sada trebao platiti 1,8 milijuna eura odštete, pišu lokalni mediji.

Prema istim izvorima, klub iz Rio de Janeira sada želi angažirati Titea, bivšeg brazilskog izbornika.

Prije poraza u finalu brazilskog kupa, klub iz Rija ispao je u kolovozu u osmini finala Copa Libertadores od paragvajske Olimpije, a trenutno zauzima tek sedmo mjesto u prvenstvu s 11 bodova zaostatka za vodećim Botafogom. Jorge Sampaoli je angažiran u travnju, nedugo nakon otkaza u Sevilli, gdje je također izdržao samo pet mjeseci.

Bivši izbornik Čilea (2012.-2016.) i Argentine (2017.-2018.), već je vodio brazilske momčadi - Santos FC, od prosinca 2018. do prosinca 2019., zatim Atletico Mineiro, od ožujka 2020. do veljače 2021., prije nego je preuzeo Olympique iz Marseillea u sezoni 2021./2022.

Foto: Hina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!