Nogomet

Ferenčina: 'Ne bih se osvrtao na probleme Osijeka, ja znam kakvi su naši problemi'

Petar Jenjić • petak, 29.09.2023.
Ferenčina: 'Ne bih se osvrtao na probleme Osijeka, ja znam kakvi su naši problemi'
Foto: FaH

Trener Slaven Belupa Roy Ferenčina i igrač Benedik Mioč najavili su domaću utakmicu protiv Osijeka. Ne žele se previše osvrtati na probleme koje ima njihov protivnik, a dodatan motiv ima i Mioč kao rođeni Osječanin...

Pred Slaven Belupom nova je domaća utakmica u SuperSport HNL-u. Farmaceuti će u subotu od 19:15 sati igrati protiv Osijeka, a dvoboj je najavio trener Roy Ferenčina.

Igraj na Slaven Belupo - Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Po rejtingu i po tradiciji među četiri najbolje ekipe. Uložili su dosta u pojačanja, ali ne bih o njima previše, pričao bih o svojoj ekipi. Vjerujem u njih, moramo ponoviti igru protiv Rijeke, neke periode utakmice protiv Dinama gdje nas ni sreća nije poslužila. Vjerujem da će se sada okrenuti malo na našu stranu, biti opasniji za protivnički gol, ne smijemo raditi greške kao na prošloj utakmici, znamo kakav smo pogodak primili. Nadam se da ćemo biti dobri prema naprijed, imati dominaciju u igri i da ćemo osvojiti bodove."

Osijek ne zna za pobjedu četiri utakmice.

"To su njihovi problemi, ne bih se osvrtao na to što oni očekuju. Ja znam kakvi su naši problemi, trebamo obavezno po bodove, moramo to okrenuti. Moramo okrenuti na pozitivu, imamo dobru ekipu, ali još tih 20 posto neki igrači moraju dati. To očekujem od njih i nadam se da će sve biti u redu i da s optimizmom čekati daljnji tijek prvenstva."

Slaven muči napadačka realizacija.

"Uvijek je dobro došlo neko pojačanje, ali znate da je teško do zime to realizirati, malo je slobodnih igrača. Ako ne dođu sada, onda će na zimu. Ne samo na toj, nego i na drugim pozicijama, ali vjerujem mojim igračima koje imam u kadru, da mogu napraviti ono što od njih očekujem. Moramo početi zabijati da bismo mogli očekivati bodove."

Prvo poluvrijeme prema naprijed odradio je novi igrač Samuel Nongoh, dok je u nastavku ušao Matej Šakota.

"Dečko iz Kameruna je došao tri, četiri dana prije. On je još uvijek malo nepoznanica, ali vidi se kroz treninge da je zanimljiv igrač, brz i motoričan. Hoće li biti pojačanje ili ne, vidjet ćemo. Po pitanju Šakote, on već ima dobru povijest, igrao je za Zrinjski i Dinamove juniore, ali kao i svaki igrač ima oscilacije te ga nekad trebamo istrpjeti. Pokazao je da se radi o velikom talentu i da će biti veliki igrač."

U kadru ima dva ozlijeđena igrača, Caimacov je potpuno izvan terena zbog problema s ložom, a s Međimorecom je upitno hoće li nastupiti.

Na pressici je bio i Benedik Mioč koji je veći dio karijere proveo upravo u Osijeku.

"Svi znaju da sam iz Osijeka i da sam tamo igrao. Sada sam s jednim igračem u kontaktu, ostalo su sve novi igrači, ima stranaca, pa samu atmosferu iznutra ne znam. Ako mi budemo pravi, ako smo ispucali dječačke pogreške, da ponovimo agresivnost, ozbiljnost i odgovornost, vrijeme je da i nama krene prema realizaciji. Onda neće biti problema."

"Mislim da nisam nikad otvorio sezonu kao ovu, s golovima i asistencijama. Prošli me trener gurnuo na prednjeg veznog, dobro se snalazim i mogu reći da zadnju utakmicu nisam bio na nivou, ali se nadam da ću na ovoj utakmici to popraviti. Imam motiva i nadam se da ću nastaviti gdje sam stao. Motiv je malo veći jer je Osijek. Imamo dobru ekipu, imamo se nadati svačemu, ali radimo neke glupe greške koje nas uvijek odvedu na stranu protivnika. Nadam se da smo ih sve ispucali i da ćemo krenuti uzlaznom putanjom", dodao je Mioč.

FOTO - HINA, ua

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!