Nogomet

Remi bez golova u derbiju Al Ahlija i Al Ettifaqa, Bilić slavio, Jovićević poražen

Krešimir Milić • subota, 30.09.2023.
Remi bez golova u derbiju Al Ahlija i Al Ettifaqa, Bilić slavio, Jovićević poražen

Derbi kola nije ispunio očekivanja. Bivši hrvatski izbornik upisao je četvrtu pobjedu u prvenstvu, dok je nekadašnji trener Dinama upisao četvrti uzastopni poraz…

Puno se očekivalo od derbija 8. kola saudijskog prvenstva između Al Ahlija i Al Ettifaqa, ali nisu ispunjena. S jedne zvjezdana momčad predvođena Firminom, Saint-Maximinom, Mahrezom, Ibanezom i Mendijem te Jaissleom na klupi, a s druge Henderson, Wijnaldum, Dembele i na klupi Gerrard.

Mreža se jednom tresla kad je zabio u 17. minuti Firmino, ali na intervenciju VAR-a poništen je gol zbog zaleđa.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zato golova nije nedostajalo u susretu Al Fateha i Al Wehde u kojem je slavila momčad bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića s 5:1. Povela je Al Wehda golom Goodwina u 21. minuti, a pred kraj prvog dijela u petoj minuti sudačke nadoknade Tello izjednačava.

U vodstvo Bilićeva momčad dolazi golom Batne u 67. minuti, a Djaniny povisuje na 3:1 u 86. minuti. Tello zaključuje hat-trick i konačnih 5:1 golovima u 89. i 92. minuti. Ovo je četvrta pobjeda Bilićeve momčadi i trenutno se nalaze na sedmom mjestu s 14 bodova.

Uspjehom se s druge strane ne može pohvaliti Igor Jovićević. Bivši trener Dinama upisao je četvrti uzastopni poraz s Al Raedom, a to im je ukupno peta utakmica zaredom bez pobjede. Izgubili su danas u domaćoj utakmici od Al Akhdouda s 2:1.

Al Raed je trenutno pretposljednja momčad u ligi s četiri boda.

Premier liga, Saudijska Arabija, 8. kolo:
Al Ahli – Al Ettifaq 0:0
Al Khaleej – Damac 0:2
Al Fateh – Al Wehda 5:1
Al Raed – Al Akhdoud 1:2
Abha – Al Riyadh 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!