Nogomet

Leko: 'Sudac je bio loš i to me nervira, a nitko to ne smije reći'

Petar Jenjić • nedjelja, 01.10.2023.
Leko: 'Sudac je bio loš i to me nervira, a nitko to ne smije reći'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Trener Hajduka Ivan Leko osvrnuo se na pobjedu protiv Dinama. Prema njegovim riječima, nije se igrao dobar nogomet, teren je bio loš, ali kako je jednoj, tako je i drugoj ekipi...

Hajduk je slavio u derbiju protiv Dinama, a dvoboj je prokomentirao trener Bijelih Ivan Leko:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Svaka pobjeda je najslađa. Ova je jako slatka jer je došla teško izboreno u jednom fanatičnom borbenošću, ne toliko kvalitetnim nogometom. Tada te sreća pomazi, ja sam uživao na treninzima cijeli tjedan. Dinamo je izdominirao u posjedu, ali po pitanju velikih šansi to je bilo tu negdje. Ponavljam, teren je bio loš, spor, nije se mogao igrati neki nogomet. Zbog psihe nam je bilo važno. Jednom možeš iznenaditi, a drugi put kad pobijediš, znaš da možeš konkurirati. Sutra se već pripremamo za sljedeću tešku utakmicu."

Bolji teren, značio bi i bolju igru za obje ekipe.

"Ljudi rade puno, koji daju trud. Jednostavno je loš, kmecav i spor. Lopta ne ide, ne skače i to nisu tereni na kojima se može igrati nogomet. Kako je nama, tako je i protivniku. Za dobar nogomet, treba i to. Nedostajalo je malo fluidnosti, ali išli smo izvući na karakter, mogli smo zabiti i drugi. Treba nešto naučiti od danas, ekipa ima prostora za napredak. I Žaper i Trajkovski ne mogu igrati puno, ali s ekstra kvalitetom nas podignu."

Leko je napravio dvije promjene na poluvremenu.

"Nisam bio zadovoljan, bili smo previše pasivni. Dvije zamjene su nas malo promijenile, lakše smo mogli zadržati loptu i istrčati kontre. Nije bilo lijepo za gledati, ali bolje je dobiti u lošoj utakmici, nego izgubiti u dobroj."

Junak susreta bio je Emir Sahiti.

"Baš mi je drago, njemu je bilo teško, deset utakmica bez učinka, nije ga išlo, ali on meni nije dao mira, kako je trenirao i grizao. Ima netko gore tko sve vidi. Drago nam je zbog njega i radi nas. Imamo mi naše probleme, ima prostora za napredak, treba trenirati. Bili su šok i Istra i Gorica. Tu je krenulo, vratili smo se bazi, a sada sve iz temelja gradimo. Fali fizike, brzine, dosta toga, ali sve žive. Nisam znao koga staviti od početka, prvi put otkako sam ovdje."

Sljedeći vikend slijedi gostovanje kod Rijeke na Rujevici.

"Sad ćemo nastaviti tako, standardizirati ekipu, sljedeći vikend je utakmica protiv dobrog protivnika. Nakon svake se utakmice nešto nauči, iskomentirao sam momcima i rekao im svaka čast, ali sutra ful gas. Dignuti fiziku, još više učvrstiti obranu, pojačati napad. Ovaj Hajduk može bolje i sve ćemo napraviti da bude bolje. Rijeka je dobra, mladi su, poletni, dobar trener, dobra atmosfera. Svi preduvjeti će biti za dobru utakmicu, spremat ćemo se cijeli tjedan da budemo pravi."

Utakmicu je sudio Igor Pajač.

"Bio je loš i to me nervira, a nitko to ne smije reći. Na sve 50-50 je bila njihova lopta, naš svaki prekršaj je žuti karton. Gledao sam utakmicu Tottenham - Liverpool, sudac je pogriješio, ali su se ispričali. Volio bih da tako i ovdje kažu, ali to se neće dogoditi."

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kistrra03.10.2023. u 08:50
    Laže i diže tenzije, već viđena taktika.
    kistrra