Nogomet

Novo potonuće Manchester Uniteda, Galatasaray slavio na Old Traffordu, preokret Bayerna u Danskoj

Mihaela Bradovski • utorak, 03.10.2023.
Novo potonuće Manchester Uniteda, Galatasaray slavio na Old Traffordu, preokret Bayerna u Danskoj
Foto: EPA

Manchester United ne igra dobro, ima dosta problema, a Ten Hag se nosi sa sve većim kritikama. Neće mu biti nimalo lako nakon ovog dvoboja protiv Galatasaraya u kojemu je upisao domaći poraz...

Kopenhagen - Bayern 1:2

Kopenhagen se jako dobro nosio s Bayernom. Nije se zabio u svoj kazneni prostor i čekao egzekuciju nego je igrao, stvarao je i on prilike i gosti su se pošteno namučili.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već u prvom dijelu bilo je prilika na obje strane, ali na odmor se ipak otišlo s poravnatih 0:0.

Šok za Bayern stigao je u 56. minuti kada Lerager dovodi domaćina u vodstvo. Claesson je vukao loptu i u konačnici pucao, lopta pogađa u blok, ali odbija se točno do Leragera koji zabija za vodstvo.

Očekivano, Bayern je odmah krenuo po povratak i stigao do krasnog pogotka u 67. minuti. Fantastični Musiala krasno se oslobodio nekolicine čuvara i onda pogodio u sami kut s ruba kaznenog prostora.

Kopenhagen ipak nije izdržao. U 83. minuti Bavarci su došli u sjajnu priliku, Müller je dobio loptu nakon skoka Kanea, pronašao mladog Tela koji lakoćom zabija.

Do kraja susreta domaćin je imao odličnu priliku za poravnanje, ali Ulreich je zadržao tri boda gostima.

Manchester United - Galatasaray 2:3

Vrlo burno bilo je na Old Traffordu gdje je viđeno puno toga.

Manchester United stigao je do vodstva u 16. minuti iz vrlo jednostavne akcije. Odlična dugačka lopta poslana je prema Marcusu Rashfordu koji doslovno pogađa u glavu utrčalog Rasmusa Hojlunda, a on dovodi United u vodstvo.

Nije dugo domaćin bio u vodstvu, loša reakcija Dalota i Galatasaray je izjednačio. Dugačka lopta upućena je prema Zahi kojeg je jako loše čuvao Dalot, Zaha s njim na leđima ulazi u 16 metara i spretno zabija za 1:1.

Nastavilo se s otvorenom igrom i u nastavku susreta, a do novog pogotka čekalo se do sredine drugog poluvremena.

United je vratio prednost na svoju stranu u 67. minuti kada je Hojlund pobjegao od centra, nitko ga nije mogao zaustaviti i lakoćom je zabio za 2:1.

Niti tu Manchester United nije prelomio utakmicu. Vrlo brzo sijevnula je kontra Galatasaraya, Yilmaz je krasno pronašao Akturkoglua, obrana Uniteda još jednom je jako loše postavljena i Galatasaray poravnava.

U 77. minuti kazneni udarac za Galatasaray. Onana je pghriješio i loše ispucao, Casemiro uklizao i skrivio kazneni udarac te zaradio drugi žuti karton. Loptu je uzeo Mauro Icardi, ali pucao je pokraj gola.

U 81. minuti Icardi se sjurio prema golu i pogodio ovaj put iz igre za 3:2, iskupio se za promašaj i donio pobjedu svojoj momčadi.

Očajnički pokušaji Uniteda u završnici nisu urodili plodom, čak je Galatasaray bio bliži četvrtom pogotku nego Manchester poravnanju.

FOTO: EPA/Mads Claus Rasmussen

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

København1:2Bayern
Manchester United2:3Galatasaray
1Bayern 612:6+616
2København 68:808
3Galatasaray 610:13-35
4Manchester United 612:15-34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!