Liga prvaka, skupina C, 2. kolo, 03.10.2023, 21:00 h
Napoli
Napoli 2:3 Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid u sjajnoj utakmici nakon spektakularnog udarca Valverdea stigao do bodova u Napulju

Mihaela Bradovski • utorak, 03.10.2023.
Real Madrid u sjajnoj utakmici nakon spektakularnog udarca Valverdea stigao do bodova u Napulju
Foto: EPA

Madridski Real preživio je teško gostovanje u Napulju gdje je stigao do pobjede 3:2. Susret je odlučen autogolom nakon fatastičnog udarca Fedea Valverdea...

Real Madrid ostaje stopostotan u Ligi prvaka i nakon najtežeg gostovanja u skupini, onog kod Napolija. Madriđani predvođeni fantastičnim Judeom Bellinghamom uzeli su puni plijen.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako je Real imao inicijativu u početku susreta, Napoli je bio taj koji je stigao do vodstva. Nakon ubačaja iz kornera, Kepa je otplovio u prazno, glavom je pucao Natan, no lopta pogađa gredu. Ipak se od nje odbija tamo gdje je visoki Leo Ostigard koji glavom zakucava loptu u mrežu za totalnu ludnicu na tribinama.

U 27. minuti Real Madrid se vratio, pogriješio je domaćin i kazna je stigla. Di Lorenzo je loše dodavao prema sredini, presjekao je to dodavanje Bellingham, pronašao u kaznenom prostoru Viniciusa koji rutinski zabija.

Potpuni preokret Real Madrida stiže u 34. minuti sjajnim pogotkom Bellinghama. Uzeo je loptu na 40-ak metara od gola Napolija, sjajno je koristio prazan prostor, ušao je u 16 metara, tamo su ga pokušali zaustaviti, ali on hladnokrvno zabija za preokret Reala.

U 52. minuti Napoli je dobio dvojbeni kazneni udarac zbog igranja rukom Nacha tijekom duela protiv Osimhena. Zielinski je idealnim udarcem od vratnice pogodio za 2:2.

Desetak minuta kasnije u igru je ušao i Luka Modrić koji j u 78. minuti ubacio loptu iz kornera, ona je odbijena do Valverdea koji je sjajno opalio s više od 20 metara, lopta pogađa gredu i odbija se u leđa Mereta od kojeg ulazi u mrežu.

Spektakularan udarac Valverdea, Meret nema niti najmanje krivice za taj autogol, bio je u letu i nije ga mogao spriječiti ili izbjeći.

Real Madrid odnosi sva tri boda iz Napulja.

Liga prvaka, drugo kolo, skupina C:
Napoli - Real Madrid 2:3

FOTO: EPA/Ciro Fusco

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Union Berlin2:3Braga
Napoli2:3Real Madrid
1Real Madrid 616:7+918
2Napoli 610:9+110
3Braga 66:12-64
4Union Berlin 66:10-42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!