Nogomet

Liga prvaka vraća se na St. James' Park, PSG prijeti Newcastleu

Branimir Korać • srijeda, 04.10.2023.
Liga prvaka vraća se na St. James' Park, PSG prijeti Newcastleu
Foto: EPA

U drugom kolu grupne faze Lige prvaka PSG gostuje kod Newcastlea. Bit će to veliki ispit za obje momčadi koje se nalaze u teškoj skupini u kojoj je svaki bod možda ključan....

Vjerojatno najizjednačenija skupina Lige prvaka je skupina F u kojoj se nalaze Newcastle, PSG, Borussia Dortmund i Milan. Odmah nakon ždrijeba, proglašena je skupinom smrti iako je i prije ždrijeba za taj naziv bila predviđena praktički svaka u kojoj se nađe Newcastle.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Newcastle je bio tek u četvrtom potu u ždrijebu i bio je protivnik kojeg au baš svi željeli izbjeći. Ipak, završio je u skupini F u vrlo zanimljivom društvu s momčadima koje će redom smatrati neuspjehom neprolazak u osminu finala ovog natjecanja.

U prvom kolu gostovao je na San Siru kod Milana i upisao remi bez pogodaka što je okarakterizirano kao uspjeh, a u ovoj skupini svaki bod u gostima mogao bi biti jako bitan.

Tako će i PSG pokušati u Newcastleu doći do boda ili čak i sva tri kako bi ubilježio sjajan start u Ligu prvaka. On je pak u prvom kolu upisao pobjedu, igrao je protiv dortmundske Borussije i slavio s 2:0.

Domaćin je vrlo kvalitetan ne samo prema naprijed nego i u fazi obrane, u posljednjih pet utakmica nije primio pogodak, a imao je impresivnih i napadačkih izdanja poput onog kod Sheffield Uniteda koji je svladan s 8:0.

I PSG je u nizu bez primljenog gola, u posljednja tri nastupa sačuvao je mrežu čistom. Taj niz započeo je susretom protiv Borussije, a nastavio protiv Marseillea i Clermonta.

Što su rekli

Eddie Howe, trener Newcastlea: "Pamtit ću utakmicu protiv Milana, ali kada je krenula himna Lige prvaka, nisam uživao u njoj već sam bio fokusiran na to kako pomoći svojim igračima. Bio je to krasan trenutak za klub, ali ne i za mene, ja sam bio fokusiran na posao koji moram odraditi. Baš kao što je i sada slučaj i bit će u srijedu navečer."

Luis Enrique, trener PSG-a: "Skupina je vrlo teška, ali mi imamo samo jedan cilj, probati proći dalje. To želi i Newcastle koji dugo nije bio u ovom natjecanju, ali je tu i zaslužio je tu i biti. Bit će nam jako teško, patit ćemo u nekim trenucima, ali moramo ostati snažni i ujedinjeni jer samo tako možemo do pobjede."

Mjesto, vrijeme, sudac

Newcastle, St. James Park, 21:00

Sudac: Istvan Kovacs (Rumunjska)

Nedostaju

Newcastle: Barnes, Botman, Willock (ozljede)

PSG: Asensio, Kimpembe, Mendes, Rico (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Bit će ovo prvi međusobni dvoboj ovih protivnika.

Prognoza

Vrlo zanimljiv i za predviđati težak meč. Newcastleu ipak mala prednost kao domaćinu.

FOTO: EPA/PETER POWELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!