Liga prvaka, skupina H, 2. kolo, 04.10.2023, 18:45 h
Antwerp 2:3 Šahtar
Šahtar

Sjajno drugo poluvrijeme Šahtara, Alderweireld promašio penal u "zadnjoj" sekundi

Petar Jenjić • srijeda, 04.10.2023.
Sjajno drugo poluvrijeme Šahtara, Alderweireld promašio penal u "zadnjoj" sekundi
Foto: EPA

Sjajno drugo poluvrijeme donijelo je Šahtaru puni plijen u gostima kod Antwerpa. Domaćin je vodio 2:0 na poluvremenu, ali je u nastavku i primio tri pogotka...

Prvi dvoboj drugog kola skupine H Lige prvaka odigran je u Antwerpu gdje je istoimeni domaćin ugostio Šahtar, a obje ekipe tražile su svoje prve bodove. U zanimljivom dvoboju do bodova je stigla gostujuća momčad koja je preokrenula zaostatak od dva gola i slavila s 3:2.

Igraj utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sjajan početak utakmice imao je Antwerp koji je poveo nakon samo tri minute igre. Arbnor Muja najbolje je reagirao na proigravanje Arthura Vermeerena i pospremio loptu iza Dmitra Riznika. To mu je treći gol ove sezone, a prvi u Europi.

Loša procjena Riznika koštala je ukrajinsku momčad novog primljenog zgoditka. Igrala se 33. minuta kada je Vermeeren odigrao lijepu asistenciju u prostor za Michela-Angea Balikwishu koji je iskoristio izlazak vratara Šahtara na 16 metara i poentirao kraj njega.

Početkom nastavka gosti su smanjili zaostatak. Prvo je Šahtar pogodio stativu, lopta mu se vratila u posjed, a nakon komplicirane situacije u 16 metara, glavom je poentrao Danilo Sikan.

Gosti su se potpuno vratili u utakmicu u 71. minuti, pucao je Jaroslav Rakicki iz slobodnog udarca, a Balikwisha kod pokušaja blokiranja promijenio smjer lopte i prevario vlastitog vratara.

Teški potop belgijske momčadi stigao je šest minuta kasnije kada se činilo da će lopta u korner. Jean Butez "spasio" je da ne ode, ali je "proigrao" Jehora Nazarina koji odigrava za Sikana koji lako poentira u praznu mrežu. Tražili su domaći prekršaj u začetku akcije, no Nejc Kajtazovič i Ivan Bebek u VAR sobi nisu se oglasili.

I onda u posljednjoj, šestoj minuti sudačke nadoknade, domaćin je dobio penal kada je rukom ne(s)pretno igrao rukom Taras Stepanenko. Međutim, domaćin nije zabio, Toby Alderweireld promašio je cijeli gol. Odmah nakon toga sudac je svirao kraj.

Liga prvaka, 2. kolo:
Antwerp - Šahtar 2:3

FOTO: EPA/OLIVIER HOSLET

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Antwerp2:3Šahtar
Porto0:1Barcelona
1Porto 615:8+712
2Barcelona 612:6+612
3Šahtar 610:12-29
4Antwerp 66:17-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!