Nogomet

Guardiola oduševljen junacima: 'Imati ove igrače na klupi s takvim mentalitetom je stvarno važno'

Krešimir Milić • četvrtak, 05.10.2023.
Guardiola oduševljen junacima: 'Imati ove igrače na klupi s takvim mentalitetom je stvarno važno'
Foto: EPA

City je slavio na gostovanju kod RB Leipziga. Pobjedu su donijele zamjene…

Nastavio je Manchester City s pobjedama u Ligi prvaka. Slavili su aktualni osvajači u drugom kolu skupine G protiv RB Leipziga s 3:1, istim rezultatom kao i protiv Crvene zvezde u prvom kolu.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

RB Leipzig je zabio za izjednačenje u 48. minuti i držao se sve do pred kraj utakmice kad je sjajni Argentinac Julian Alvarez prometnuo se u junaka utakmice golom te asistencijom za Dokua.

Alvarez je ušao u igru u 79. minuti, a prikazanim je jako bio zadovoljan Pep Guardiola.

"Kada je igrač svjetski prvak s Argentinom i igra u početnih 11 za Argentinu, to je zato što je dobar igrač. Prošle sezone stigao je u trenutku kada smo imali Johna, Rodrija, Kevina, Gundoa i dobro je funkcioniralo i nije dobio puno minuta, ali nikada se nije žalio i pogledajte što se sada dogodilo. Kad imaš tu pozitivnost i odeš tamo, napraviš tri sprinta, dva ili tri centaršuta, ponovno postigneš izvanredan gol - to nije prvi put da je postigao ovakav gol. Za 10, 15 minuta učinak je bio ogroman. Imati ove igrače na klupi s takvim mentalitetom je stvarno važno."

Pohvalio je igru i 18-godišnjeg Rica Lewisa koji je bio asistent Philu Fodenu za prvi gol.

"Odličan je igrač, a tek mu je 18 godina. Trener sam već 15-ak godina i trenirao sam nevjerojatne igrače. Pronaći igrača poput njega koji igra i kreće se u međuprostorima je teško, a on je veliki talent i to nije lako pronaći. On je daleko jedan od najboljih koje sam trenirao. On je skroman tip, ne priča puno, ali ga cijene svi njegovi prijatelji. Ove sezone nije puno igrao - prošle sezone bio je ključna točka i pomogao nam je shvatiti što bismo trebali učiniti u našem izgradnji. Danas je opet bio dokaz. Ove sezone nije igrao toliko, ali igrat će puno", istaknuo je Guardiola nakon utakmice.

FOTO: EPA/PETER POWELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!