Nogomet

Zanimljiv dvoboj u Europskoj ligi, Rennes gostuje kod Villarreala

Mihaela Bradovski • četvrtak, 05.10.2023.
Zanimljiv dvoboj u Europskoj ligi, Rennes gostuje kod Villarreala
Foto: EPA

Vrlo zanimljiv dvoboj u drugom kolu Europske lige bit će na rasporedu u Villarrealu gdje se sastaju istimeni domaćin i Rennes. Očekuje se kvalitetan susret u kojem su svi ishodi mogući...

Važan dvoboj i za Villarreal i za Rennes u drugom kolu skupine F Europske lige. Villarreal je poražen na startu i sada traži prvu pobjedu dok je Rennes krenuo pobjedom i svjestan je da bi ga još jedna pobjeda posve približila ispunjenju cilja i prolasku skupine.

Igraj na Villarreal - Rennes na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Villarreal je krenuo dosta loše, gostovao je u prvom kolu kod Panathinaikosa gdje je odigrao dosta skromnu utakmicu i upisao poraz 2:0. Očekivanja su bila velika, a u konačnici gosti praktički nisu ozbiljno zaprijetili.

Loš ulazak u sezonu doveo je i do promjene na klupi pa je tako Quique Setien dobio otkaz, ali ništa se nije promijenilo posebno na bolje dolaskom na klupu Pachete. U posljednja četiri nastupa Villarreal ne zna za pobjedu.

U španjolskom prvenstvu Villarreal je tek 13. i u prvih osam kola ima već četiri poraza. U prošlom kolu mogao je izgubiti i peti put, gostovao je kod Getafea, odigrao još jednu skromnu utakmicu i na kraju je bio zadovoljan remijem bez pogodaka.

Rennes je s druge strane nastup u skupini otvorio pobjedom 3:0 protiv Maccabija iz Haife, a dobro stoji i u francuskom prvenstvu gdje je nakon sedmog kola na šestom mjestu s tri boda manje od lidera.

I u tom susretu protiv Maccabija, ali i u prošlom prvenstvenom kolu protiv Nantesa, Rennes je igrao vrlo dobro, a to nije dobra vijest za Villarreal koji se očito još traži.

Što su rekli

Pacheta, trener Villarreala: "Moramo reagirati jer u ovom trenutku nemamo rezultate kakve smo očekivali. Međutim ne smijemo paničariti čak niti ako ovdje izostane željeni rezultat. Do kraja grupne faze još je 12 bodova i još imamo vremena ispuniti ciljeve."

Bruno Genesio, trener Rennesa: "Prema našoj računici za prolaz će nam trebati deset bodova. Trenutno imamo tri što znači da imamo još puno posla. Nije važno u kakvoj je Villarreal formi, znamo koliko je dobar i koliko će nam biti teško u današnjoj utakmici."

Mjesto, vrijeme, sudac

Villarreal, Estadio de la Ceramica, 21:00

Sudac: Harald Lechner (Austrija)

Nedostaju

Villarreal: Francis Coquelin, Denis Suarez (ozljede)

Rennes: Martin Terrier (ozljeda)

Prošli međusobni dvoboj

Ovi protivnici još se nisu susretali.

Prognoza

Domaćin je u lošoj formi, ali negdje mora početi pobjeđivati. Rennes nije najidealniji protivnik za vađenje, ali Villarreal bi ovdje mogao ostati barem neporažen.

FOTO: EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Europska liga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Villarreal1:0Rennes
Maccabi Haifa0:0Panathinaikos
1Villarreal 69:7+213
2Rennes 613:6+712
3Maccabi Haifa 63:9-65
4Panathinaikos 67:10-34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!