Nogomet

Slavia Prag pregazila Šerif, Stanišiću svih 90 minuta u pobjedi Bayera

Petar Jenjić • četvrtak, 05.10.2023.
Slavia Prag pregazila Šerif, Stanišiću svih 90 minuta u pobjedi Bayera
Foto: EPA

Odigrane su preostale utakmice drugog kola Europske lige. Roma je lako slavila protiv Servettea, kao i Slavia Prag protiv Šerifa, dok je Bayer Leverkusen ostao stopostotan nakon slavlja kod Moldea...

Skupina E

Liverpool - Royal Union SG 2:0

Do nove pobjede stigao je Liverpool koji je na Anfieldu bio bolji od Royale Union SG-a rezultatom 2:0. Gosti tako ostaju na jednom osvojenom bodu.

Igraj utakmice Europske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Redsi su do prvog pogotka stigli u samoj završnici prvog dijela kada je poentirao Ryan Gravenberch, a asistirao Trent Alexander-Arnold. Pobjedu je u smiraj susreta potvrdio Diogo Jota.

Toulouse - LASK 1:0

Francuska momčad povela je nakon 31 minute igre, a zabio je Gabriel Suazo. Čileancu je to prvi pogodak za klub u 26. nastupu. Bio je to ujedno i jedini gol na cijelom susretu, a Toulouse je tako stigao do četiri boda.

Za LASK, koji ostaje bez bodova, igrao je i Marin Ljubičić, a zamijenjen je u 69. minuti.

Skupina F

Villarreal - Rennes 1:0

Villarreal je do vodstva stigao nakon 36 minuta igre kada je lijep pogodak s 20 metara postigao Alexander Sorloth. Do kraja susreta stanje na semaforu nije se mijenjalo, a španjolska momčad tako je stigla do prve pobjede ove sezone.

Rennes ostaje na pobjedi iz prvog kola. Promašen penal Martina Terriera u 92. minuti mogao bi ih skupo koštati.

Maccabi Haifa - Panathinaikos 0:0

Dvoboj izraelske i grčke momčadi završio je bez pogodaka. Maccabi je tako stigao do prvog boda ove sezone, dok je Panathinaikos na četiri.

Skupina G

Slavia Prag - Šerif Tiraspol 6:0

Praška Slavia potpuno je pregazila moldavski Šerif te tako ostala na stopostotnom učinku i bez primljenog pogotka. U jednosmjernoj utakmici slavila je s čak 6:0.

Jako rano Slavia je stigla do dva pogotka prednosti, a trebalo joj je svega sedam minuta. Prvo je poentirao Mojmir Chytil na asistenciju Conrada Wallema, a nakon toga Igoh Ogbu kojem je asistirao Lukaš Masopust.

U 39. minuti autogol je postigao Munashe Garananga, a to je bio rezultat prvog dijela. Četvrti gol stigao je u 47. minuti, postigao ga je Ivan Schranz, a "petica" 11 minuta kasnije. U strijelce se upisao i David Doudera, da bi drugi gol postigao Chytil u 71. minuti.

Roma - Servette 4:0

Večeras do pobjede nije imala problema doći Roma koja je ugostila Servette na Olimpicu. Momčad Josea Mourinha pospremila je u protivničku mrežu četiri lopte.

Roma je došla do vodstva u 22. minuti kada je Zeki Celik uposlio Romelua Lukakua koji novim pogotkom nastavlja odličnu golgetersku formu. Ovo mu je bio peti pogodak za klub u zadnjih šest utakmica.

Odmah na početku nastavka Roma je podebljala vodstvo zahvaljujući Andrei Belottiju, da bi već u 52. minuti stigla i do trećeg pogotka. Lorenzo Pellegrini upisao se u strijelce drugu utakmicu zaredom. Belotti je svoj drugi gol postigao u 59. minuti.

Dodajmo i to da je dvoboj sudio Igor Pajač, pomoćnici su mu bili Ivan Mihalj i Vedran Đurak, četvrti sudac Patrik Kolarić, a u VAR sobi bio je Ivan Bebek.

Skupina H

Molde - Bayer Leverkusen 1:2

Njemačka momčad okrunila je početnu dominaciju u 14. minuti, a poentirao je Jeremie Frimpong. Samo četiri minute kasije gosti su podebljali prednost zahvaljujući pogotku Nathana Tella i asistenciji Adama Hložeka.

Do kraja susreta Molde je samo ublažio poraz pogotkom Emila Breivika u 87. minuti. Za goste je cijeli susret odigrao Josip Stanišić.

Hacken - Qarabag 0:1

Gosti su do gola došli u 70. minuti susreta kada je poentirao Juninho na asistenciju Yassinea Benzije, a to je ujedno bio i jedini pogodak na susretu. Azerbajdžanci tako ostaju na stopostotnom učinku, kao i Bayer.

FOTO: EPA/SALVATORE DI NOLFI

Europska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Liverpool2:0Royale Union Saint-Gilloise
Toulouse1:0LASK
1Liverpool 617:7+1012
2Toulouse 68:9-111
3Royale Union Saint-Gilloise 65:8-38
4LASK  66:12-63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!