Nogomet

Sopić uoči Hajduka: 'Nemam i ne osjećam pritisak, to je za mene utakmica kao i svaka druga'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 05.10.2023.
Sopić uoči Hajduka: 'Nemam i ne osjećam pritisak, to je za mene utakmica kao i svaka druga'
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

U subotu s početkom u 18:30 sati na rasporedu je Jadranski derbi, Rijeka na svom stadionu dočekuje Hajduk. Željko Sopić svjestan je važnosti utakmice, ali želi maknuti pritisak sa svojih igrača...

Kolo uoči reprezentativne stanke u SuperSport HNL-u obilježit će dvoboj između Rijeke i Hajduka. Željko Sopić svjestan je pritiska i želi da njegovi igrači tome ne podlegnu.

Igraj na Rijeka - Hajduk na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prošli put sam rekao da pola Rijeke živi za ovu utakmicu, čovjek me ispravio, cijela Rijeka živi za ovu utakmicu. Najvažnije je da ne podlegnemo uvjetno pritisku tribina, da odigramo svoju utakmicu i pokušamo uzeti tri boda. Pritisak je sa svih strana, ali igra se za ni više ni manje tri boda. Ima još puno do kraja, ja to tako gledam."

Iz tog razloga bit će važna psihološka priprema.

"Naravno da ću s igračima razgovarati, s dosta njih u četiri oka. To su sve mladi igrači, ne treba stavljati teret na leđa, ja nemam i ne osjećam pritisak, to je utakmica kao svaka druga. To je sada Hajduk, kasnije će doći i Gorica, Dinamo, mi u svakoj utakmici želimo pobjedu, kao i oni", kaže Sopić i dodaje:

"Ima još puno do kraja, tablica nikad ne laže, uvijek je realna, na kraju sezone se sve to gleda. Ovo je samo jedna epizoda u nekom filmu ili seriji."

Što se tiče izostanaka, Rijeka neće biti kompletna.

"Imamo nekih manjih problema s Galešićem i Grgićem, ali imamo još vremena do utakmice i vidjet ćemo hoće li se oporaviti ili ostati u ovom stanju. Jučer smo imali lakšu provjeru protiv juniora, Veiga je malo izvrnuo zglob i bojim se da neće biti na raspolaganju."

Hajduk cijeni i zna na što treba obratiti posebnu pozornost.

"Ljudi su prvi i to od drugog-trećeg kola, zasluženo su tamo. Individualno tu je kvaliteta Livaje koji je uz Petkovića najbolji igrač naše lige, puno toga se vrti oko njega. Uremović je stabilizirao obranu, kompaktni su, ne teže nekoj gracioznosti u igri, ali cilj opravdava sredstvo. Što se tiče utakmice s Dinamom? Negledljivo, ali to je tako kada su takve utakmice. Pobijedili su golom Sahitija, u dobroj je formi, morat ćemo obratiti pažnju na njega."

Marko Livaja vraća se na Rujevicu gdje nije bio ugodno dočekivan.

"Ako ćemo se vraćati u prošlost, to sam govorio davnih dana, onaj koji plati kartu, može se derati što god on hoće. A što ja mislim o tome, to je druga stvar. Najvažnije je da momčad bude izolirana od toga. Igrao sam na ne znam koliko stadiona, to je dio folklora i što god ja danas rekao, na to se ne može utjecati."

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!