Vodeni sportovi

Nije bilo mjesta iznenađenju: Pro Recco uvjerljivo slavio protiv Juga u Gružu

HINA, Krešimir Milić • petak, 06.10.2023.
Nije bilo mjesta iznenađenju: Pro Recco uvjerljivo slavio protiv Juga u Gružu
Foto: Pixsell

Držao se Jug tek u prvoj četvrtini nakon koje je utakmica postala jednosmjerna ulica. Slavio je talijanski velikan 14:7…

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja nisu uspjeli zaprijetiti aktualnom prvaku Europe, talijanski Pro Recco slavio je u dubrovačkom Gružu 14:7 (3:3, 4:1, 3:1, 4:2) u susretu 2. kola skupine B Lige prvaka.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jug AO je dobro odigrao prvu četvrtinu nakon koje je rezultat bio 3:3 te početak druge dionice. No, tada je Pro Recco, sastav kojeg vodi proslavljeni hrvatski reprezentativac Sandro Sukno, pojačao gas i poveo na kraju druge četvrtine 7:4.

Nakon toga Jug AO više nije mogao doći do rezultatskog kontakta, a aktualni prvaci Europe su mirno priveli dvoboj kraju i time upisali drugu pobjedu u skupini. Momčad iz Dubrovnika je u prvom susretu skupine, na gostovanju u Pireju, poražena nakon raspucavanja od Olympiakosa.

Kod Jug Adriatic osiguranja tri pogotka je postigao Hannes Daube, a po jedan Mozara, Burić, Grgurević i Žuvela. Kod Pro Recca prvi je strijelac bio Aaron Younger s tri gola, dok su po dva dali Zalanki, Presciutti, Fondelli i Hallock.

U drugom susretu drugog kola ove skupine Olympiakos je u gostima nadjačao Dinamo Tbilisi 19:6. Na ljestvici vodi Pro Recco sa šest bodova. Pet ima Olympiakos, jedan Jug AO, dok je na dnu Dinamo Tbilisi bez bodova.

U trećem kolu Jug Adriatic osiguranje će gostovati u Tbilisiju kod Dinama, a utakmica se igra 17. listopada. U subotu, u skupini C, splitski Jadran gostuje kod imenjaka iz Herceg Novog. Susret počinje u 19 sati.

Vaterpolska Liga prvaka, 2. kolo skupine B:
Jug Adriatic osiguranje - Pro Recco 7:14
Dinamo Tbilisi - Olympiakos 6:19

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Jug AO7:14Pro Recco
Dinamo Tbilisi6:19Olympiakos
1Pro Recco 681:52+2918
2Olympiakos (-1)687:57+3011
3Jug AO (+1)667:76-97
4Dinamo Tbilisi 647:97-500

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!