Ostali sportovi

Srbić: 'Mislim da sam pokazao svima, ako je netko sumnjao, da sam opet tu u svjetskom vrhu'

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 07.10.2023.
Srbić: 'Mislim da sam pokazao svima, ako je netko sumnjao, da sam opet tu u svjetskom vrhu'
Foto: Marko Mrkonjić/HINA

Tin Srbić spreman je za svoje četvrto finale na petom Svjetskom prvenstvu u karijeri...

Nakon zlata 2017. u Montrealu, mjesta u Dohi 2018. i srebra 2019. u Stuttgartu, sutra ga od 17:20 u Antwerpenu čeka nova velika prilika. I ne samo prilika za svjetsku medalju nego i za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

"Spreman sam za svoje četvrto finale iz pet pokušaja. Sretan sam s takvim skorom, ali najzadovoljniji smo i trener i ja što smo se uspjeli vratiti u svjetsku elitu, među najbolje na svijetu. Nakon promjene gimnastičkog pravilnika gdje sam iz temelja morao mijenjati vježbu i sve ono što sam učio i znao, pa nakon ozljeda i svega što me prošle godine mučilo, obojica smo ponosni na ovaj rezultat. Borili smo se trener i ja s niz stvari i izborili na kraju. Sretan sam s ovom sezonom i stanjem u kojem se nalazim. Mislim da sam pokazao svima, ako je netko sumnjao, da sam opet tu u svjetskom vrhu i imam priliku i čast boriti se za svjetsku medalju. Tako i gledam na ovo finale", kaže Tin Srbić uoči finala kojeg je čekao tjedan dana.

"Sretan sam da sam ovih dana imao priliku trenirati ovdje s nekim od najboljih na svijetu. Od kvalifikacija jako dobro treniram. Nemam puno problema niti sa psihičke niti s fizičke strane. Dogovorio sam se s trenerom što idem u finalu, a to je vježba početne ocjene 6.3."

U lovu na Igre u Parizu ima samo jednog konkurenta, Brazilca Arthura Mariana. Samo on i Tin od sutrašnjih finalista preče još nemaju vizu za Pariz. Mariano nastupa prvi, Tin treći.

"Ne gledam na ovo finale kao na dvoboj s Brazilcem za odlazak na OI, nego kao na finale SP-a. Osam nas je i svi se borimo za istu stvar, za medalje. Neće biti nikakvih kalkulacija bez obzira što nastupam iza Brazilca. Bez kalkulacija sam uvijek nastupao u najvećim finalima. Najbolje nastupam kada odrađujem točno ono što sam se dogovorio s trenerom. Osjećam se najspremniji za tu vježbu 6.3. Nadam se da ovaj put suci neće ništa posebno izvoditi i da će sve priznati kako je trebalo biti i u kvalifikacijama. Vjerujem u sebe da u finalu mogu ponoviti jednu jako dobru vježbu kao i na zadnjem kontrolnom treningu u Zagrebu prije dva tjedna. Tada sam dobio visoku ocjenu, 14.866. To je moj cilj. Da pokažem najbolje od sebe. Osjećam da to mogu. Jedva čekam finale. Kad smo već zaslužili ovakvu priliku, idemo je probati zgrabiti objeručke i napasti finale. Svjestan sam da sam jedan od kandidata za medalju. Odradit ću ovo maksimalno ozbiljno", najavio je Tin.

FOTO: HINA/Marko MRKONJIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!