Ostali sportovi

Francuzi visokom pobjedom protiv Italije kao prvi u skupini do četvrtfinala SP-a u ragbiju

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 07.10.2023.
Francuzi visokom pobjedom protiv Italije kao prvi u skupini do četvrtfinala SP-a u ragbiju
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ragbijaši Francuske osvojili su prvo mjesto u skupini A Svjetskog prvenstva kojemu su i domaćini, oni su u posljednjoj utakmici u skupini u Lyonu nadigrali Italiju s uvjerljivih 60:7 (31:0)...

Iako su Talijani imali teoretsku priliku pobjedom protiv Francuske izboriti prolazak u četvrtfinale, od samoga početka utakmice bilo je jasno kako od toga neće biti ništa. Francuzi su već u drugoj minuti postigli polaganje, sredinom prvog poluvemena bilo je 24:0 te je ostatak dvoboja bila formalnost.

Francuska je s četiri pobjede iz četiri susreta i sa 18 osvojenih bodova završila na prvom mjestu u skupini, u četvrtfinale se kao drugi plasirao i Novi Zeland sa 15 bodova, dok je Italija završila na trećem mjestu sa 10 bodova te je osigurala nastup na sljedećem SP koje će se održati za četiri godine u Australiji. Urugvaj je zauzeo četvrto mjesto s pet bodova, dok je Namibija ostala na dnu skupine bez bodova.

Francuska će u četvrtfinalu igrati protiv druge reprezentacije iz skupine B, dok će Novi Zeland na pobjednika te skupine u kojoj je trenutačno vodeća JAR sa 14 bodova iz četiri susreta, a slijede Irska sa 13 i Škotska sa 10 bodova iz po tri susreta, a upravo će Irska i Škotska igrati međusobno u subotu na Stade de Franceu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!