Ostali sportovi

Dvije ponajbolje svjetske biciklističke momčadi ipak se neće spojiti

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 07.10.2023.
Dvije ponajbolje svjetske biciklističke momčadi ipak se neće spojiti
Foto: EPA

Biciklistički svijet uzburkala su šuškanja o spajanju Jumbo-Visme i Soudal-Quickstepa, dvije ponajbolje svjetske momčadi. To se ipak neće dogoditi...

Spajanje dviju ponajboljih biciklističkih momčadi na svijetu, nizozemske Jumbo-Visme i belgijskog Soudal-QuickStepa, koje je posljednjih tjedana bila glavna tema u svijetu biciklizma, u subotu je i službeno propalo.

"Želimo se suočiti s budućnosti kako organizacijski tako i financijski i sportski s Jumbom kao glavnim sponzorom i stoga smo zaključili kako spajanje sa Soudal-QuickStepom ne bi bila najbolja opcija. Kasnije ćemo vidjeti što bi to bilo", objavila je momčad Jumbo-Visme.

Ove godine su vozači Jumbo-Visme osvojili sve tri trotjedne utrke, Primož Roglič "Giro d'Italia", Jonas Vingegaard "Tour de France", a Sepp Kuss "Vueltu a Espanu" što je prvi put u povijesti da se takvo što dogodilo. Štoviše, na nedavno završenoj "Vuelti" vozači Jumbo-Visme su osvojili sva tri prva mjesta, iza Kussa drugi je bio Vingegaard, a treći Roglič.

Do glasina oko spajanja Jumbo-Visme i Soudal-QuickStepa, koji u svojim redovima ima belgijsku superzvijezdu Remca Evenepoela, došlo je zbog odluke tvrtke Jumbo kako neće produžiti sponzorstvo biciklističke momčadi te nagađanja kako šef Soudala Patrick Lefevre razmišlja o odlasku u mirovinu nakon 30 godina vođenja momčadi.

No, nizozemska momčad koju vodi Richard Plugge još uvijek nije pronašla novog sponzora koji bi zamijenio Jumbo. Veliki kandidat bila je američka tvrtka Amazon, no prema navodima nizozemskih medija taj je dogovor propao.

Slovenski as Primož Roglič u petak je objavio kako sljedeće godine više neće biti član Jumbo-Visme već će karijeru nastaviti u njemačkoj momčadi BORA-Hansgrohe.

FOTO: EPA/Manuel Bruque

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!