Nogomet

Zlatko Dalić u velikim problemima, Musi rastu šanse za nastup

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 08.10.2023.
Zlatko Dalić u velikim problemima, Musi rastu šanse za nastup
Foto: Mario Strmotić/HINA

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj polako se bliže kraju. Ispred hrvatske reprezentacije još su dva "mini ciklusa", po dvije utakmice u listopadu i studenom.

Hrvatsku reprezetaciju prvo očekuje ogled protiv Turske u Osijeku 12. listopada, a tri dana kasnije gostovanje u Walesu. Posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama su u studenom, prvo slijedi gostovanje u Latviji 18. studenog, a tri dana kasnije i zagrebački ogled protiv Armenije.

Igraj na utakmice kvalifikacija za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Podsjetimo, prve dvije pozicije osiguravaju plasman na EURO. Hrvatska trenutačno vodi na ljestvici sa 10 bodova koliko ima i Turska, no "Vatreni" imaju i utakmicu manje. Slijede Armenija i Wales sa po sedam bodova.

Okupljanje "Vatrenih" za listopadske oglede je u ponedjeljak u Zagrebu, gdje će trenirati dva dana prije nego što krenu u Slavoniju. Reprezentacija u srijedu putuje u Osijek, gdje je dan kasnije susret na Opus Areni. U petak će hrvatska vrsta trenirati u Osijeku, a zatim u subotu leti za Cardiff gdje je u nedjelju očekuje dvoboj na Cardiff City stadionu.

Izbornik Zlatko Dalić se uoči utakmica s Turskom i Walesom našao u velikim problemima s napadačima. Bruno Petković i Andrej Kramarić su trenutačno ozlijeđeni i pitanje je hoće li biti spremni do Osijeka, dok se Marko Livaja u nedjelju oprostio od nacionalne vrste. Izvan stroja su od ranije i Ivan Perišić, te Luka Ivanušec.

Hrvatski napad protiv Turske vrlo vjerovatno bi predvodili Ivanušec, Petković i Kramarić, no moglo bi se dogoditi da niti jedan ne istrči na Opus Arenu.

Jedini pravi napadač koji je Daliću ostao na popisu je "devetka" Benfice Petar Musa, dok su opcije na krilnim pozicijama Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Josip Brekalo i Lovro Majer.

Dalić je prije nekoliko dana aktivirao pretpoziv veznjaku Nikoli Mori, a vrlo lako bi se moglo dogoditi da posegne za još nekim igračem, prije svega napadačima, na popisu je i Dion Drena Beljo.

Mnogo toga će biti jasnije već sutra kada će izbornik Dalić imati novinarsku konferenciju.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!