Nogomet

Roko Šimić: 'Novi trener mi je dao šansu, ja sam je iskoristio, osjećam da sam napredovao'

hns.family, Krešimir Milić • utorak, 10.10.2023.
Roko Šimić: 'Novi trener mi je dao šansu, ja sam je iskoristio, osjećam da sam napredovao'
Foto: FaH

Mladu hrvatsku reprezentaciju čekaju kvalifikacijske utakmice protiv Grčke i Bjelorusije. Nadolazeće susrete najavili su U-21 reprezentativci Šimić i Čavlina…

Mladi hrvatski reprezentativci Roko Šimić i Nikola Čavlina govorili su na okupljanju uoči novih kvalifikacijskih izazova, protiv Grčke i Bjelorusije.

Igraj na Grčka U21 - Hrvatska U21 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Šimić je u dobroj formi ove sezone, zabio je pet pogodaka i jednom asistirao u 12 nastupa za Red Bull Salzburg.

"Trenutno sam u dobroj formi, dajem sve od sebe na terenu, izabrali su me navijači i za igrača mjeseca. Novi trener mi je dao šansu, ja sam je iskoristio i zasad sam prvi napadač. Drago mi je da sam tako došao u reprezentaciju na ove dvije bitne utakmice. Za to sam se borio i sada uživam. Osjećam da sam napredovao, popravio sam se na tehničkom planu, kao i u golgeterskom smislu. Sve što sam prošao bila je baza za ovo danas. Sada nam slijedi teža Grčka u gostima, ali imamo puno kvalitete, talenta i potencijala, budemo li pravi i posloženi, mi ćemo određivati ritam utakmice", rekao je Šimić.

Nadolazeće utakmice najavio je i vratar Lokomotive Nikola Čavlina.

"U zadnjih mjesec dana sam se stabilizirao i vrlo sam zadovoljan svojim igrama, naučio sam ponešto na svojim greškama. Ne sumnjam u kvalitetu vratara mladih Vatrenih, Franka već znam, a ja sam tu bio i čekao priliku cijeli prošli ciklus. Grčku nikada se smijete prekrižiti, dosta su čvrsti i agresivni, a Bjelorusija sigurno nije zadovoljna rezultatima, iako su dobro igrali. Na nama je odgovoriti na izbornikove zahtjeve, a mi smo favoriti u svakoj utakmici i tako ćemo se postaviti", zaključio je Čavlina.

FOTO: HINA/ Marko JURINEC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!