Košarka

Prvi dvoboj Wembanyame i Holmgrena završio pobjedom Amerikanca

HINA, Krešimir Milić • utorak, 10.10.2023.
Prvi dvoboj Wembanyame i Holmgrena završio pobjedom Amerikanca
Foto: EPA

Mladi dvojac bio je impresivan u prvom međusobnom obračunu. Pokazali su svu raskoš talenta…

Prvi izbor ovogodišnjeg NBA drafta, 19-godišnji Francuz Victor Wembanyama i drugi izbor 2022., 21-godišnji Amerikanac Chet Holmgren, debitirali su u pripremnoj utakmici njihovih klubova, San Antonio Spursa i Oklahoma City Thundera.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dvoboj je odigran u Paycom Centeru u Oklahoma Cityju, a slavila je domaća momčad sa 122:121. Obojica igrača od kojih se očekuje da budu predvodnici nove generacije u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta, pokazali su raskoš svog talenta te bili najbolji igrači svojih momčadi.

Holmgren, koji je visok 216 cm, a zbog ozljede stopala je morao propustiti cijelu prošlu sezonu, za pobjednike je odigrao nešto više od 16 minuta, sve u prvom poluvremenu. Postigao je 21 koš uz devet skokova i jednu asistenciju, šutirajući iz igre 7/10, a za tricu 2/2.

Osam centimetara viši Wembanyama je na terenu proveo gotovo 19 i pol minuta, bez da je u igru ulazio u zadnjoj četvrtini, a završio je sa 20 koševa i pet skokova. Imao je šut iz igre 8/13, a za tricu 2/5. Uz to je imao dvije ukradene, ali i četiri izgubljene lopte.

"Imam osjećaj da nas je (Holmgren) zadao najviše problema. Znam da je to samo predsezona, ali zasigurno će utakmice protiv OKC-a biti zanimljive", izjavio je 19-godišnji Francuz o svom velikom suparniku, nekadašnjoj zvijezdi sa sveučilišta Gonzaga.

Holmgren je uzvratio komplimentima.

"Mislim da smo Vic i ja vrlo dobro odradili posao, ne dopustivši da to postane šou ‘Chet protiv Vica’. To može biti nekakva dobrotvorna utakmica u ljetnom periodu ili nešto slično, ali ovdje igra Thunder protiv Spursa."

Obojicu igrača pohvalio je i legendarni trener San Antonija Gregg Popovich, koji se prvo osvrnuo na Holmgrenovu igru.

"On je fantastičan. On je kompletan igrač, pametan je, zna kako igrati i zasigurno će biti dobar. Vjerujem da će svima biti zabavno gledati obojicu tijekom njihovih karijera."

San Antonio će prvu utakmicu u novoj sezoni odigrati 25. listopada, kad će ugostiti Dallas Maverickse, a istog dana će Oklahoma City gostovati kod Chicago Bullsa. Prvu od četiri međusobne utakmice tijekom osnovnog dijela sezone Spursi i Thunder će odigrati 14. studenoga u Oklahoma Cityju.

Foto: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!